Dziwny problem z internetem - przeglądaniem stron.

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Christoph

Użytkownik

Post25 kwie 2013, 12:51

Z problemem walczę od kilku dni, bez skutku.
Przeprowadziłem się do UK. Na starym mieszkaniu w PL łączyłem się z ruterem przez kabel. Na nowym po pierwszym podłączeniu net miałem może przez godzinę. Teraz w ogóle przeglądarka nie otwiera stron (testowane na Firefox i Chrome). Po zniknięciu neta z przeglądarki normalnie działał Thunderbird i GG. Po 2 dniach Thunderbird też już nie łączy z netem.
Działa tylko GG.

Mam kilkuletniego laptopa (Medion MD95300). Próbowałem ręcznego wpisywania IP różniącego się ostatnią cyfra od IP innych osób na mieszkaniu I DNS-ów. Ustawiałem adres MAC karty sieciowej na 3 sposoby. Nic nie pomogło. Przeczyściłem rejestr CCleanerem - to też nic nie dało.

Z pomysłów które mi zostały było napisanie na tyn forum lub format C i postawienie Windowsa XP na nowo.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 13:19 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni, przeniosłem temat z działu Problemy --> Sieci komputerowe.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post25 kwie 2013, 13:16

Mieszkasz za granicą.
Sprawdzałeś przez proxy ?

Temat oraz zawarte w nim poradniki:
problemy/problem-z-internetem-t24539.html
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Christoph

Użytkownik

Post25 kwie 2013, 23:31

Stronki do proxy z http://www.hotfix.pl/lista-serwerow-proxy-a86.htm nie otwierają się.
Odpaliłem Complete Internet Repair, ale nie pomogło. W tym okienku co wyskakuje po odpaleniu cmd, wpisałem 'ping Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników no i pojawia się odpowiedź o wysłanych i odebranych pakietach bez strat, średni czas 65 ms.

:sciana:

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post27 kwie 2013, 00:10

Zobacz malwarebytes antimalware.

Christoph

Użytkownik

Post28 kwie 2013, 01:05

Przeskanowałem system Malwarebytes Anti-malware. Znalazł jednego szkodnika w pluginie winampa, ale jego usunięcie nie rozwiązało problemu braku netu w przeglądarce. Próbowałem też się łączyć z wyłączoną zaporą windowsa i antywirusem AVG - również nie pomogło.

Reinstalacja sterowników do karty sieciowej też nic nie dała.

Macie jeszcze jakieś pomysły?

-- 28 kwi 2013, 00:05 --

Format C, reinstalacja win xp oraz wgranie wszystkich sterowników na nowo rozwiązało sprawę. Necik działa.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”