Internet 2 komputery
-
Internet 2 komputery
Witam mam problem z internetem ponieważ kupiłem nowy komputer i chciał bym mieć internet na 2 komputerach windows xp . Zrobiłem małą sieć domową na zasadzie w modemie internetu posiadam tylko jedno wejście do ETHNETU a więc podłoczyłem je do komutera Stadardowo . Podpiołem karte śieciową . znalazłem stary ruter z neti z 4 wejściami do ETHNETU wiec podłoczyłem je do karty sieciowej a drugie wejście do 2 komputera utworzyłem małą śeć domową zrobiłem grupe roboczą IP . Udostępnianie plików jest wszystko wporządku lecz internet nie działa ..... co zrobić aby mieć internet na 2 komputerach
- seba86mu
Internet 2 komputery
Od jakiego dostawcy masz Internet ?
Router Netii, to router z modemem ADSL, w którym wejście, to gniazdko RJ11, a gniazdka Ethernet (RJ45), to wyjścia na komputery.
Jeżeli masz Internet DSL (z kablówki, lub z sieci osiedlowej), to router ADSL do niczego Ci się nie nada.
bartek_401 pisze:znalazłem stary ruter z neti z 4 wejściami do ETHNETU
Router Netii, to router z modemem ADSL, w którym wejście, to gniazdko RJ11, a gniazdka Ethernet (RJ45), to wyjścia na komputery.
Jeżeli masz Internet DSL (z kablówki, lub z sieci osiedlowej), to router ADSL do niczego Ci się nie nada.
-
Internet 2 komputery
w tym bym się nie zgodził ponieważ bez niego nie działa sieć domowa nie wykrywa mi komputerów podłoczonych do siebie DSL mam przy nieti ale nie mam takiego kabla tylko do kablówki
-
- Reklama