Kolega ma internet, połączeny ma za pomocą routera TP, w routerze swoim ma WiFI..
Ja mieszkam 25 metrów od niego i chciałem zrobić tak:
podłączyć drugi Router u siebie w komputerze i złapać zasięg od niego, czy da się tak?
Czy router podłączony w moim PC będzie widział router kolegi? (oba są z Wifi) Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze router, rotera nie wykryje .Czy do tej kombinacji potrzeba zamiast routera u mnie - karte USB(wifi) ???
Internet za pomocą 2 routerów - czy da sie tak?
-
- seba86mu
Internet za pomocą 2 routerów - czy da sie tak?
Routerem nie połączysz się bezprzewodowo z drugim routerem.
Aby Twój komputer stacjonarny widział sieć generowaną przez router kolegi musisz posiadać kartę sieciową Wireless LAN (Wi-Fi). Dostępne są wersje na PCI i USB.
Nie ma też gwarancji, że jesteś w odpowiednim zasięgu, wobec czego czy będziesz miał stabilne połączenie z Internetem.
USB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najlepiej model z zewnętrzną antenką, np.:
TP-LINK TL-WN722N => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
PCI => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Aby Twój komputer stacjonarny widział sieć generowaną przez router kolegi musisz posiadać kartę sieciową Wireless LAN (Wi-Fi). Dostępne są wersje na PCI i USB.
Nie ma też gwarancji, że jesteś w odpowiednim zasięgu, wobec czego czy będziesz miał stabilne połączenie z Internetem.
USB => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najlepiej model z zewnętrzną antenką, np.:
TP-LINK TL-WN722N => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
PCI => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama