Jak podłączyć do sieci dwa komputery za pomocą routera

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Posty: 733
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:37
Lokalizacja: Nowa Wioska (woj. lubuskie)
Kontaktowanie:

Jak podłączyć do sieci dwa komputery za pomocą routera

Post25 lut 2009, 16:30

witam. potrzebuję sterowniki do zainstalowania routera Pentagram Dynamode R-ADSL-C4W-EG ponieważ na płytce instalacyjnej nie mogę znaleźć.

A drugie pytanie to czy jak mam podłączony router do komputera 1 a drugi komputer 2 łączy się do internetu przez router to jak sformatowałem komputer 1 i instaluje na nowo router to będzie trzeba zmieniać opcje w komputerze 2 do internetu (chodzi mi o Protokół itd) czy nie?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2009, 18:05 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: przeniosłem z problemy, edytowałem tytuł
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21300
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Jak podłączyć do sieci dwa komputery za pomocą routera

Post25 lut 2009, 19:07

Do routerów nie potrzeba sterowników.

Masz takie podłączenie:

Internet
|
router ----jeden komputer
|
drugi komputer
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Posty: 733
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:37
Lokalizacja: Nowa Wioska (woj. lubuskie)
Kontaktowanie:

Re: Jak podłączyć do sieci dwa komputery za pomocą routera

Post25 lut 2009, 19:21

to jak nie trzeba sterowników to może ktos mi opisac krok po kroku co musze zrobić? ostrzegam że komputer świezo bo formacie. nawet trzeba załozyć połączenie sieciowe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek



  • Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości