Jak poprawnie skonfigurować router TP-LINK TL-WR34OG
-
Więc mam problem. Kupiłam router TP-LINK TL-WR34OG, podłączyłam zgodnie ze wskazówkami z instrukcji, zadzwoniłam do mojego operatora sieci (mam radiówkę) podałam mu nr MAC, router niby działa ale przesył danych jakoś szwankuje np. w odebranych jest 20 a w wysłanych 3 i strony ani gg nie działa. A pisze że siła sygnału jest znakomita. Już z tym dziadostwem się tydzień męczę i nic. W sumie to ja lewa jestem do komputerów, a też nie mam kogo poprosić żeby mi pomógł to naprawić, znaczy żeby mi w końcu zaczęło działac. Może ktoś wie co mogę na to poradzić? Albo co mogłam zrobić źle? Z góry dziękuję 

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 21:03 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
- XMan
Zainstalowałaś ponownie sterowniki do swojej płyty głównej Chipset ?
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania ?
Sprawdzałaś :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Start -> Panel sterowania -> Opcje internetowe -> Połączenia -> Ustawienia sieci LAN
- zaznacz v Automatycznie wykryj ustawienia - OK - OK.
kliknij aby powiększyć :
Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> kliknij prawoklikiem na połączenie sieciowe -> Właściwości -> znajdź Protokół internetowy (TCP/IP) -> kliknij Właściwości -> sprawdź czy masz wpisane odpowiednie dane :
Sprawdź na innych DNS-ach :
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
PPM / prawym przyciskiem myszki / na ikonkę połączenia w tray`u -> Napraw.
Reszta tak jak p/n pisze @rokko
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania ?
Sprawdzałaś :

Start -> Panel sterowania -> Opcje internetowe -> Połączenia -> Ustawienia sieci LAN
- zaznacz v Automatycznie wykryj ustawienia - OK - OK.
kliknij aby powiększyć :
Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> kliknij prawoklikiem na połączenie sieciowe -> Właściwości -> znajdź Protokół internetowy (TCP/IP) -> kliknij Właściwości -> sprawdź czy masz wpisane odpowiednie dane :
Sprawdź na innych DNS-ach :
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------
PPM / prawym przyciskiem myszki / na ikonkę połączenia w tray`u -> Napraw.
Reszta tak jak p/n pisze @rokko

- rokko
- Kontaktowanie:
@Liwia, napisz jakiego firewalla używasz oraz ochrony. Są zintegrowane pakiety wszystko w jednym jak KIS czy NIS które zawierają zapory ogniowe, które filtrują ruch pakietów i przy niewłaściwej lub braku konfiguracji mogą blokować ruch sieciowy. Dlatego też napisz jakiego oprogramowania używasz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- leon1956
W ustawieniach TP-Linka masz opcje Nework >MAC Clone >naciśnij Clone MAC Address To , następnie Save . I to wszystko jeśli o to chodzi .
PS. Mam taki sam router .
Jak będą problemy pisz na PW
PS. Mam taki sam router .
Jak będą problemy pisz na PW
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
leon1956 dziękuję Ci ślicznie zrobiłam tak jak napisałeś i działa
masz u mnie piwo 

- leon1956
Ok! dzięki
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
- Reklama