Jak usunąć plik z serwera Speedyshare

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 wrz 2012, 00:16

Mam problem z usuwaniem wrzuconych plików na serwer Speedyshare. Nie wiem jak mogę tam usunąć wygasły już chyba i tak plik. O wznowieniu to chyba nie ma w ogóle mowy, bo ja nie jestem tam zalogowany, a i tak w wersji niepłatnej ta opcja jest niedostępna. Czy powinienem się tam jednak zalogować i co to da ?

Poza tym jak próbuję wrzucić jakiś plik np. ten sam co wygasł lub inny to nic się nie dzieje, widać prędkość 0 KB/s, i 0 % rozmiaru pliku.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post11 wrz 2012, 01:43

manitu pisze:Mam problem z usuwaniem wrzuconych plików na serwer Speedyshare.

Spróbuj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W polu URL to delete: podajesz link do pliku.
W polu Delete Key: podajesz kod do usunięcia, który został wygenerowany przy uploadowaniu pliku.
Obydwie pozycje są wymagane do usunięcia pliku.

manitu pisze:Nie wiem jak mogę tam usunąć wygasły już chyba i tak plik.

Skoro wygasły, to raczej nie masz już czego usuwać, bo albo plik został już automatycznie usunięty, albo i tak już nie ma do niego dostępu.

manitu pisze:Czy powinienem się tam jednak zalogować i co to da ?

Korzyści z samego zarejestrowania (bez wykupienia konta Premium) określa rubryka Podstawowe:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Rejestracja nie da Ci do dostępu do uploadowanych plików przed momentem rejestracji.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 wrz 2012, 12:13

seba86mu pisze:W polu Delete Key: podajesz kod do usunięcia, który został wygenerowany przy uploadowaniu pliku.

Czy to o ten kod chodzi w polu Delete Key, zobacz: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ja tak zrobiłem i co prawda usunąłem jakoby wrzucony plik w Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale w odnośniku do niego jak wchodzę to wciąż on tam jest.

A czy jeśli plik z powodu upływu limitu czasu i braku pobrań po prostu wygasł co na wielu serwerach jest stosowane automatycznie dla różnych okresów czasu, to znaczy, że pliku już tam w ogóle nie ma, czy nie ma go, a jest tylko jego nazwa, którą wciąż widzę ?

Poza tym dlaczego będąc niezalogowanym przyp. nie mogę tam wrzucić na nowo tego samego pliku i też żadnego innego ?
Czy jest jakiś limit rozmiarowy wrzucanych plików ? Ale nie sądzę, że to to, bo by była stosowna informacja, a widzę wciąz tylko 0 KB/s, i 0 % rozmiaru pliku.
Z rubryki Podstawowe wnioskuję, że nie ma limitu zarówno dla rozmiaru jak i ilości wrzucanych plików.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2012, 15:46 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post11 wrz 2012, 12:57

manitu pisze:Czy to o ten kod chodzi w klawiszu Delete Key, zobacz: >>Klik<<

Nie, chodzi o ten kod, który dostępny jest zaraz po uploadowaniu pliku:

Obrazek

manitu pisze:to znaczy, że pliku już tam w ogóle nie ma, czy nie ma go, a jest tylko jego nazwa, którą wciąż widzę ?

Plik może tam jeszcze jest, ale nie jest już dostępny do pobrania.
Jego czas na serwerze minął i został albo usunięty, albo link do niego jest już nieaktywny.
Tak czy inaczej pobrać się już go nie da.

manitu pisze:Poza tym dlaczego będąc niezalogowanym przyp. nie mogę tam wrzucić na nowo tego samego pliku i też żadnego innego ?
Czy jest jakiś limit rozmiarowy wrzucanych plików ? Ale nie sądzę, że to to, bo by była stosowna informacja, a widzę wciąz tylko 0 KB/s, i 0 % rozmiaru pliku.

A to już chyba jakiś problem od Twojej strony.
Możesz wrzucać ten sam plik i inne ile tylko razy masz ochotę.
Sprawdź czy w innych przeglądarkach występuje ten sam problem. Jeżeli nie, wyczyść pamięć cache przeglądarki, w której jest problem.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 wrz 2012, 16:26

Nie, tego kodu, który pokazujesz już nie ma dla tego pliku, co wskazuje, że on najpewniej wygasł, tak ?
A jego nazwa, ona wciąż tam jest werbalnie.
Rozumiem, że wygasłego (jeśli tak istotnie jest) pliku ja nie mogę już usunąć, tak ?
Ale takiego samego pliku tylko nowego lub każdego innego już mogę wrzucać ?

No właśnie, sprawdziłem co z tym wstawianiem w IE, Chrome i Firefox-ie - i tam śmiga jak najlepiej, a w Operze 12 nawet po wyczyszczeniu pamięci podręcznej, co uczyniłem jednak wciąż nie.

Przy okazji: dla Speedyshare jaki jest max wolny czas hostingu pliku od wstawienia do wygaśnięcia, o ile wcześniej nie był on pobierany. Bo to od częstości pobierania też głównie zależy długość dostępu do linku, prawda ?
Z tego co wiem to jest chyba 7 dni, tak ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post11 wrz 2012, 17:44

manitu pisze:Nie, tego kodu, który pokazujesz już nie ma dla tego pliku, co wskazuje, że on najpewniej wygasł, tak ?

Po raz kolejny powtarzam, że ten kod dostępny jest tylko zaraz po wrzuceniu pliku na serwer.

manitu pisze:Rozumiem, że wygasłego (jeśli tak istotnie jest) pliku ja nie mogę już usunąć, tak ?

Skoro plik wygasł, to jest on już niedostępny do pobrania, więc nie masz czego usuwać.

manitu pisze:Ale takiego samego pliku tylko nowego lub każdego innego już mogę wrzucać ?

Możesz.

manitu pisze:a w Operze 12 nawet po wyczyszczeniu pamięci podręcznej, co uczyniłem jednak wciąż nie.

Spróbuj przeinstalować Operę.

manitu pisze:Przy okazji: dla Speedyshare jaki jest max wolny czas hostingu pliku od wstawienia do wygaśnięcia, o ile wcześniej nie był on pobierany. Bo to od częstości pobierania też głównie zależy długość dostępu do linku, prawda ?
Z tego co wiem to jest chyba 7 dni, tak ?

Z tymi serwerami zwykle jest tak, że jeżeli przez jakiś czas plik jest nieaktywny (nikt go nie pobiera), to automatycznie ulega wygaśnięciu / usunięciu z serwera. Dla przykładu na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników plik jest aktywny na serwerze przez 3 miesiące. Jeżeli przez 3 miesiące nikt go nie będzie pobierał plik jest automatycznie usuwany z serwera. Jeżeli ktoś plik pobierze, jego okres ważności jest automatycznie wznawiany na kolejne 3 miesiące. Ponadto są inne warunki dla plików o rozmiarze powyżej 250GB:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Ar.3 Warunki ogólne)

Nie wiem jakie są warunki przechowywania w przypadku speedyshare.com.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 wrz 2012, 19:46

seba86mu pisze:Po raz kolejny powtarzam, że ten kod dostępny jest tylko zaraz po wrzuceniu pliku na serwer.

Skoro jest on tam tak krótko, to jak mogę usunąć wrzucony plik za jego pomocą według omówionego wcześniej schematu ?

Spróbuj przeinstalować Operę.

Ale czy i jak mogę przeinstalować Operę bez utraty danych osobistych i wszelakich innych ustawień, na których mi zależy ?
A ponownie pobrać z jakiego źródła, witryny ?

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”