I czy dokonane zmiany można z powrotem cofnąć do stanu wyjściowego
W którym momencie się na to zdecydować
A czy opcja automatycznie wykryj ustawienia w panelu sterowania powinna być jednocześnie też włączona ?
Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia --> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy wraz ze zmienionymi DNS-ami powinna być też włączona opcja "automatycznie wykryj ustawienia" ?
Zależy od dostawcy, jeżeli wymagane jest wpisanie adresu IP, maski podsieci oraz bramy domyślnej to po zaznaczeniu
opcji "Automatycznie wykryj ustawienia" tego nie wpiszesz i możesz nie mieć połączenia z internetem...
FastResolver, który posiadam, no dobrze ale tam są potrzebne dwa adresy : preferowany i alternatywny a program ten czasem wyświetla tylko jeden adres
I co zrobić jeśli się okaże, że to nie DNS-y są winne ?
Podałeś pewne adresy IP DNS-ów, a ja pytałem ogólnie - jak i gdzie znaleźć dowolny adres; co do programu no to właśnie po to żeby coś wpisać trzeba najpierw mieć te adresy. A co z poleceniem ping, jeżeli nie korzystam z komunikatorów ? No i co z tą szybkością wczytywania stron - jak to sprawdzić ?Pierwszy to jest Preferowany serwer DNS
drugi to Alternatywny serwer DNS.
Przykładowo z Open pierwszym preferowanym jest 208.67.222.222
drugim alternatywnym jest 208.67.220.220
Zrobiłem zatem kilka testów przez Internet, aby przekonać się jak to wyjdzie i chyba całkiem nieźle wyszło, ale sami oceńcie, pierwszy test to mój własny :Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników,Nie znam tego programu.
Co do reszty:
Orientacyjne sprawdzanie prędkości łącza.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość