Jaka powinna być maksymalna liczba połączeń?
Użyłam programu Registry Shower 2007 do optymalizacji komputera, w tym internetu i on zmienił liczbę domyślnych połączeń z 10 do 20. Advanced System Care Pro uznało to za błąd. Jednak tego nie poprawiłam, w każdej chwili mogę to poprawić- czy dobrze zrobiłam? Czy komp będzie teraz bardziej narażony na infekcje? Jak miałam domyślne ustawienia, to mimo że był włączony tylko firefox, to okazywało się, że limit połączeń został przekroczony. Wiem, że Microsoft wprowadził to ograniczenie, aby w sieci nie szerzyły się wirusy. Czy mam przywrócić domyślne ustawienia dla bezpieczeństwa kompa? Teraz internet lepiej chodzi. Dla bezpieczeństwa pozamykałam porty przy użyciu WWDC. Zostawiłam tylko jeden port otwarty, jak były wszystkie pozamykane to livebox nie łączył. Czy to wystarczy?
- stukot
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- rokko
- Kontaktowanie:
Wszystko opisano tutaj:
Kod: Zaznacz cały
http://support.microsoft.com/kb/314882/pl
W systemie Windows XP Professional maksymalna liczba innych komputerów, które mogą jednocześnie połączyć się przez sieć z danym komputerem, wynosi dziesięć
Należy zauważyć, że ograniczenie dotyczy tylko połączeń przychodzących do systemu Windows XP. System Windows XP umożliwia nawiązanie nieograniczonej liczby połączeń wychodzących z innymi systemami.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- stukot
Rokko, zmieniłam liczbę równoczesnych połączeń, dodając wpis do rejestru- jest ich zero. Co to daje?
Szczerze mówiąc, nie znam się na tym. 

Pozdrawiam, Joanna
- XMan
Dalej nic.
Zostaw 0 a w razie problemów max. 10.
20-ścia to jest domyślne / po instalacji systemu / ale za dużo.
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza.
Zostaw 0 a w razie problemów max. 10.
20-ścia to jest domyślne / po instalacji systemu / ale za dużo.
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza.
- stukot
X-man, zastosowałam się już do tej rady.
Jak dotąd w podglądzie zdarzeń nie ma komunikatu, że została przekroczona liczba dozwolonych połączeń.

Pozdrawiam, Joanna
-
- Reklama