Jaki kupić DOBRY router DSL z USB?
-
Hej, szukam dość pilnie DOBREGO (z dobrym zasięgiem, mocnego) routera DSL. Koniecznie musi mieć port USB - chcę udostępniać sieciowo drukarkę. Jakiej marki sprzęt wybrać? Jakieś typy? Myślałem nad Linksysem, co sądzicie?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Linksysy ostatnio mocno się przegrzewają, nie mają odkręcanych anten a jak mają to bez standardowego RP-SMA. Zobacz propozycje firmy AirLive bo robią na prawdę porządny sprzęt.
-
Ja korzystam z Linksysów już dość długo i nic złego się nie dzieje. Mam kablówkę, więc używam też DSL - mam E 3200, właśnie z portem USB. To dwupasmówka, więc nie ma absolutnie żadnego problemu z transferem danych.
A co do przegrzewania się - nie zauważyłem, żeby mój się przegrzewał, jest ok.
A co do przegrzewania się - nie zauważyłem, żeby mój się przegrzewał, jest ok.
-
A czy w oprogramowaniu do niego jest jakaś kontrola rodzicielska albo coś takiego? I ile za niego zapłacę? Gdyby się zmieścić tak w 3 stówkach to byłoby super. 
Aaa, i jak to jest z tymi antenkami? Naprawdę wbudowane gorzej działają?

Aaa, i jak to jest z tymi antenkami? Naprawdę wbudowane gorzej działają?
-
Pewnie, jest i kontrola, i dostęp gościnny, mnie przydaje się głównie kontrola, bo mam 6letnią córę. 
Na Allegro powinieneś go znaleźć tak koło 300 zł., spokojnie.
Co do antenek..... Zależy, jak patrzeć. Z moich doświadczeń wynika, że w praktyce jednak lepsza jest wbudowana - owszem, nie można jej wymienić, ale odpada ryzyko złego ustawienia, przekręcenia itd.

Na Allegro powinieneś go znaleźć tak koło 300 zł., spokojnie.
Co do antenek..... Zależy, jak patrzeć. Z moich doświadczeń wynika, że w praktyce jednak lepsza jest wbudowana - owszem, nie można jej wymienić, ale odpada ryzyko złego ustawienia, przekręcenia itd.
- seba86mu
Netgear JNR3210 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Myślę, że to dobry wybór, posiada wszystko czego potrzebujesz, a cena 243 zł. (z przesyłką kurierską) jest naprawdę okazyjna. Na morele.net zresztą jeszcze taniej:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Myślę, że to dobry wybór, posiada wszystko czego potrzebujesz, a cena 243 zł. (z przesyłką kurierską) jest naprawdę okazyjna. Na morele.net zresztą jeszcze taniej:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- TitoBandito
Tia. Polecacie mu jakieś "rutery" a nawet nie wiecie (bo chłopak nie napisał) czy potrzebuje samego routera, czy routera z modemem (Neostrada). Dodatkowo nie napisał czy router ma mieć Annex A, czy Annex B (Netia).
Więc najpierw niech raczy to napisać, a później mu coś polecajcie. 

- seba86mu
TitoBandito pisze:a nawet nie wiecie (bo chłopak nie napisał) czy potrzebuje samego routera, czy routera z modemem (Neostrada)
To chyba wszystko wyjaśnia:
West29 pisze:szukam dość pilnie DOBREGO (z dobrym zasięgiem, mocnego) routera DSL
-
Wezmę ten E3200, dzisiaj zamówię.
Parametrami mi bardzo pasuje, no i 300 zł to nie majątek - jak mówisz, @Soleo82, że za tyle chodzi na Allegro to super.
@TitoBandito - przecież napisałem, że potrzebuję DSL, to chyba mówi samo za siebie o jaki router mi chodzi.

@TitoBandito - przecież napisałem, że potrzebuję DSL, to chyba mówi samo za siebie o jaki router mi chodzi.

-
- Reklama