karta sieciowa Broadcom i problem z połączeniem się z netem

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
KasztanowyJim

Użytkownik

Post01 sie 2012, 23:51

Kupiłem laptopa ACER Travel Mate model TM5760Z (

Kod: Zaznacz cały

http://www.x-kom.pl/p/103977-notebook-laptop-15,6-acer-tm5760z-b960-4gb-320-dvd-rw-srebrny.html
). Zainstalowałem na nim Windows 7 Professional 32-bit. Po wgraniu podstawowych sterowników (chipset etc.) zainstalowałem sterownik do karty sieciowej Broadcom 802.11n ze strony producenta. W menedżerze urządzeń sterownik wyświetla się jako zainstalowany poprawnie, karta widzi sieci bezprzewodowe dostępne w moim domu. Łączę się ze swoją domową siecią (dostawca Vectra, model routera Cisco EPC3925, w sieci może być do 2 komputerów - inny laptop łączy się bez problemu i można normalnie korzystać z internetu) - po połączeniu nie ma jednak internetu w żadnej z przeglądarek, wyświetla się komunikat 'brak dostępu do internetu'.

Oto co wyświetla się po wpisaniu w terminalu ipconfig/all:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

EDIT: dodaję raport wygenerowany programem net-log:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

EDIT:
Po kilku godzinach walki i kosmicznego kombinowanie rozwiązanie powaliło mnie na kolana: wystarczyło ZRESETOWAĆ router. Może ten post przyda się potomnym i zaoszczędzi komuś kilka godzin życia. Temat do zamknięcia.

Starałem się poradzić sobie sam na podstawie już istniejących postów na forach, niestety poległem. Nie wykluczam że to wina sterownika lub jego braku, ale podejrzewam jakiś myk z routerem, na czym za bardzo się nie znam. Dodam też, że nie wiem jak dostać się do konfiguracji routera (nie mam do niego żadnej książeczki, na pudełku też nie jest podane IP). Będę bardzo zobowiązany za pomoc z moim problemem.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2012, 23:51 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Link zmieniam w code

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post02 sie 2012, 01:25

nie przydziela adresu bramy

KasztanowyJim

Użytkownik

Post02 sie 2012, 20:37

Wyedytowałem już pierwszego posta: po wielu bojach, o których można przeczytać XXX okazało się, że po zwykłym zresetowaniu routera acer załapał - mam internet na obu podłączonych komputerach.
Dzięki za pomoc :)
Temat do zamknięcia.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”