Konieczność resetu karty sieciowej po włączeniu komputera

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
rusofil

Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 22 cze 2012, 21:41

Konieczność resetu karty sieciowej po włączeniu komputera

Post28 maja 2017, 01:15

Witam.

Ostatnio kupiłam nowego laptopa (Asus R752S) ze świeżo postawionym Windowsem 7 64bit PRO.
W miejscu, w którym mieszkam, muszę niestety łączyć się z Internetem poprzez kabel sieciowy. Przy poprzednim komputerze nie miałam z tym problemu (HP Pavilion DV7), ale przy Asusie niestety takowy wystąpił. Problem wygląda tak: po każdym restarcie lub hibernacji muszę kliknąć prawym przyciskiem ikonę Internetu obok zegarka, przejść do Centrum sieci i udostępniania, następnie do Zmień ustawienia karty sieciowej, i wyłączyć/włączyć kartę. Często bywa tak, że ikona Internetu wskazuje na obecność połączenia, ale żadne strony się nie wczytują.
Skąd może być ten problem?

Dorzucam link do tego, co znajduje się w folderze z kartami sieciowymi: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

Konieczność resetu karty sieciowej po włączeniu komputera

Post28 maja 2017, 11:38

Przejdź do: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Wybierz "Zmień ustawienia planu", gdzie jest zaznaczony aktualnie używany plan zasilenia (np wysoka wydajność czy zrównoważony, zależnie co jest wybrane). Następnie przejdź do "Zmień zaawansowane ustawienia zasilania". W oknie, które się pojawi znajdź "Ustawienia karty sieci.." czy coś podobnego, co wskazuje na kartę sieciową i ustaw na maksymalną wydajność.

Awatar użytkownika
rusofil

Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 22 cze 2012, 21:41

Konieczność resetu karty sieciowej po włączeniu komputera

Post03 cze 2017, 17:12

me@djohnsc pisze:Przejdź do: Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Wybierz "Zmień ustawienia planu", gdzie jest zaznaczony aktualnie używany plan zasilenia (np wysoka wydajność czy zrównoważony, zależnie co jest wybrane). Następnie przejdź do "Zmień zaawansowane ustawienia zasilania". W oknie, które się pojawi znajdź "Ustawienia karty sieci.." czy coś podobnego, co wskazuje na kartę sieciową i ustaw na maksymalną wydajność.


Sprawdziłam, tak było ustawione domyślnie.



  • Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości