Witam!
Mam internet neostradę, router PENTAGRAM Cerberus ADSL2 Wi-Fi Plus (P6331-6), Windows XP.
Mój problem wygląda tak:
W domu mam 4 komputery i 1 laptop, każdy w innym pomieszczeniu.
Gram w gry typu Counter-strike, Warcraft III, które wymagają, aby łącze nie było zajęte czymś takim jak otwieranie stronek czy ściąganie plików i filmów.
Chciałbym jakiś program, który pokazuje ile % dany komputer używa sieci w aktualnym momencie, np.:
Komp 1 = 4%
Komp 2 = 5%
Komp 3 = 72%
Komp 4 = 3%
Albo jakiś program, który podzieli moje łącze tak, że jak jeden komputer ściąga na MAX to drugiemu nie laguje w ogóle.
W moim routerze jest opcja QoS, służy do podzielenia łącza, ale próbowałem go skonfigurować wiele razy i na nic, nadal są lagi.
Nie chcę programów, które pokazują mi transfer danych tylko użycie łącza w AKTUALNYM momencie.
ssy:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jestem w kropce, bardzo proszę o pomoc : (
Kontrola sieci LAN
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- rokko
- Kontaktowanie:
Kontrola sieci LAN
NetBalancer, NetLimiter
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama