Livebox i sieć bezprzewodowa

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
DjKamil

Użytkownik

Post25 sie 2010, 16:01

Witam, wczoraj zainstalowałem modem Livebox na laptopie przy użyciu kabla Ethernet, wszystko działa tak jak należy, jednakże nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z konfiguracją sieci bezprzewodowej.

Próbowałem sam rozwiązać ten problem korzystając z metody zaprezentowanej na stronie

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

gdzież to jest wszystko ładnie opisane, jednakże wchodząc w "Połączenie sieci bezprzewodowej" i odświeżając listę niestety nie znajduje żadnego połączenia. Może mam wyłączoną kartę sieciową? Tylko jak ją włączyć? Wchodząc w menedżer urządzeń przy karcie sieciowej mam napisane "Asus 802.11g". Trzeba coś jeszcze skonfigurować? W ustawieniach routera mam włączoną sieć bezprzewodową i dodany adres MAC. Mój iPod znajduje tą sieć bezprzewodową tylko nie można się z nią połączyć (przez hasło, które jest założone - nawet nie wiem jakie?) a jeżeli wyłączam hasło to i tak się nie da. Nie mam pojęcia czemu?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 sie 2010, 08:02

w "Połączenie sieci bezprzewodowej" i odświeżając listę niestety nie znajduje żadnego połączenia

Odpal cmd.exe i wykonaj polecenie:

Kod: Zaznacz cały

netsh wlan show networks mode=bssid

Polecenie wykaże ile jest aktualnie widocznych sieci oraz jakie punkty dostępowe są widoczne.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

DjKamil

Użytkownik

Post30 sie 2010, 13:34

Nie znaleziono następującego polecenia: wlan show networks mode=bssid

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 sie 2010, 19:36

Chyba zjadłeś netsh
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

DjKamil

Użytkownik

Post31 sie 2010, 19:54

tu zjadłem ale w cmd nie. Po prostu źle przepisałem z wiersza poleceń.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”