Witam, wczoraj zainstalowałem modem Livebox na laptopie przy użyciu kabla Ethernet, wszystko działa tak jak należy, jednakże nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z konfiguracją sieci bezprzewodowej.
Próbowałem sam rozwiązać ten problem korzystając z metody zaprezentowanej na stronie
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
gdzież to jest wszystko ładnie opisane, jednakże wchodząc w "Połączenie sieci bezprzewodowej" i odświeżając listę niestety nie znajduje żadnego połączenia. Może mam wyłączoną kartę sieciową? Tylko jak ją włączyć? Wchodząc w menedżer urządzeń przy karcie sieciowej mam napisane "Asus 802.11g". Trzeba coś jeszcze skonfigurować? W ustawieniach routera mam włączoną sieć bezprzewodową i dodany adres MAC. Mój iPod znajduje tą sieć bezprzewodową tylko nie można się z nią połączyć (przez hasło, które jest założone - nawet nie wiem jakie?) a jeżeli wyłączam hasło to i tak się nie da. Nie mam pojęcia czemu?
Livebox i sieć bezprzewodowa
- rokko
- Kontaktowanie:
w "Połączenie sieci bezprzewodowej" i odświeżając listę niestety nie znajduje żadnego połączenia
Odpal cmd.exe i wykonaj polecenie:
Kod: Zaznacz cały
netsh wlan show networks mode=bssid
Polecenie wykaże ile jest aktualnie widocznych sieci oraz jakie punkty dostępowe są widoczne.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Nie znaleziono następującego polecenia: wlan show networks mode=bssid
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
tu zjadłem ale w cmd nie. Po prostu źle przepisałem z wiersza poleceń.
-
- Reklama