Od niedawna livebox źle łączy. Połączenie internetowe z bramą internetową jest niewidoczne (nie pamiętam jak się nazywało). Łączy tylko połączenie lokalne. Wiem, że tamto połączenie działa, bo jak chcę się rozłączyć to pojawia się komunikat, że w tej chwili nie można rozłaczyć połączenia, bo być może to połączenie korzysta z jednego lub więcej protokołów nie obsługujących standartu Plug-and-Play lub zostało zainicjowane przez innego użytkownika lub konto systemowe. Czasami, jak chciałam się połączyć z internetem to pojawiała się informacja, że to połączenie ma ograniczoną łączność z internetem lub jej brak. Odinstalowałam liveboxa, użyłam CCleanera i zainstalowałam liveboxa ponownie. Czasami to połączenie działa. Kilka razy wkładałam do napędu płytę z instalką liveboxa, uruchamiałam jego instalację i zawsze kończyło się to tym, że musiałam od nowa wpisać nazwę użytkownika i hasło i dopiero wtedy livebox łączył. Dzisiaj livebox nie chciał znowu łączyć.
W podglądzie zdarzeń znalazłam tylko coś takiego:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
(Przywróciłam poprawną liczbę maksymalnych połączeń- 10.)
Kilka razy przywracałam system i były przywracane tylko jakieś ustawienia. Firefox wolno łączy z internetem. Rzadziej się wiesza i zawiesza system. Nie wiem, jak działa IE, ale nie chcę go używać, nie przepadam za tą przeglądarką. K- meleon dobrze działa.
Czasami, jak chciałam się połączyć z internetem to uruchamiało się pobieranie adresu sieciowego. Jak sprawdziłam dane tego połączenia, to okazało się, że jest niepoprawny adres IP. Już nie wiem, co się dzieje.