moje miejsce sieciowe i wyświetlenie folderów udostępnionych

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post14 lip 2011, 22:23

Hejka

Mój problem wygląda tak:
Firma a w niej sieć w sieci jest około 8 komputerów i jak sobie wejdę w mój komputer i w sieć to widzę te komputery.
Ale jak wiadomo w Windows XP jest coś takiego jak moje miejsca i jak tam sobie wejdę to mam wszystkie foldery udostępnione. Ale ja mam styczność z kompem gdzie jest Windows 7 i jest problem bo widzę te komputery, ale jak zrobić takie coś jak w XP moje miejsca sieciowe z udostępnionymi folderami?
Nie żyje w zgodzie z tym systemem tak więc szanowni koledzy i koleżanki proszę was o w miarę szczegółową pomoc :)
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
szynna

Użytkownik

Post16 lip 2011, 17:45

Prawoklik na pulpit--> personalizuj--> zmień ikony pulpitu--> zaznacz Sieć kliknij ok. Na pulpicie pojawi się nowa ikona podpisana Sieć. kliknij na nią jak byś uruchamiał program, w nowym oknie pojawi się lista komputerów z Twojej sieci. Kliknij na ikonę interesującego Cię komputera jak byś uruchamiał program i powinna się pojawić lista udostępnionych folderów i drukarek.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”