@up: będę dzwonił do upc w sprawie wymiany tc7200 na coś innego. Czy oprócz cisco epc3925 dają cokolwiek wartego uwagi (żebym wiedział o co mam walczyć

-- 11 paź 2014, 19:07 --
@EDIT, przy przeklejaniu postu obciąłem pierwszą linijkę

Poniżej całość:
Zamierzam dokupić sobie router do mojego TC7200 od UPC który działa.. *****. Aktualnie moja konfiguracja wygląda tak, że mam komputer podpięty do Dlink-DIR615 rev d z dd-wrt ustawionym w tryb repeater bridge, który łączy się przez wifi z TC7200. Całość działa w trybie g, ponieważ od ostatniej aktualizacji w kombajnie od upc wifi w trybie n jest absolutnie nieużywalne (zrywa co minutę, transfery rzędu 1Mbit/s). Chciałbym jednak osiągać coś więcej niż 18Mbit/s głównie ze względu na spore transfery danych po sieci lan. Inną sprawą są zakłócenia w sieci spowodowane obecnością 15 innych sieci w okolicy. Na szczęście zdecydowana większość sieci nie nachodzi na siebie, więc nie ma tragedii. I tutaj moje pytanie do Was. Jaki router w cenie max 150zł będzie najlepszy? Rozważam również zakup karty sieciowej TPLink WN822N, więc byłoby dobrze żeby router obsługiwał 300Mbit. 5GHz niestety odpada z powodu braku kompatybilności z telefonami i laptopami, chyba że w tej cenie da się dostać jakiegoś sensownego dualband-a. Z góry dzięki za pomoc

@up: będę dzwonił do upc w sprawie wymiany tc7200 na coś innego. Czy oprócz cisco epc3925 dają cokolwiek wartego uwagi (żebym wiedział o co mam walczyć