Nie można znaleźć serwera problem z DNS

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Tarm

Użytkownik

Nie można znaleźć serwera problem z DNS

Post08 gru 2012, 13:05

Problem zaczął się kilka dni temu. Na komputerze stacjonarnym przestał działać internet. Połączenie było, wszystko powinno działać, ale nie ładowały się strony internetowe. "Nie można znaleźć serwera [...], ponieważ nie powiodło się wyszukiwanie DNS", kiedy włączałem Chrome'a.
Dopiero kiedy klikałem 'napraw' wyskakiwało, że nie można nawiązać połączenia z siecią bezprzewodową. Korzystam z routera i nigdy nie miałem większych problemów z internetem (na laptopie normalnie działał, telefon też się bezproblemowo łączył z WI-FI).
Wtedy i tak miałem wyczyścić system, bo wyskakiwały różne błędy. Sformatowałem dysk, zainstalowałem ponownie Windowsa (XP) i internet znów działał normalnie (korzystam z TP-link Wireless). Dwa dni nie było żadnego problemu, dziś - kiedy włączyłem komputer - ponownie pojawiło się to samo.
Zresetowałem router, próbowałem jeszcze raz instalować TP-linka, porobiłem wszystko z DNSami, powpisywałem IP i dalej nic, strony się nie ładują.
Proszę o pomoc, bo jestem zielony w tych sprawach.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Brak internetu

Post08 gru 2012, 13:21

Problem zaczął się kilka dni temu.

Nie możesz wykonać przywracanie systemu z datą kiedy było OK :?:

Zobacz poradnik:
Niektóre strony internetowe nie otwierają się

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sprawdź inne DNS-y :
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------

Kliknij na ikonkę "Połączenie" w tray`u dwa razy --> Właściwości
--> zaznacz Protokół internetowy(TCP/IP) --> Właściwości --> wpisz odpowiednie dane DNS - OK - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

To samo możesz zrobić z Start --> Panel sterowania --> Połączenia sieciowe...

Jeszcze:

Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia --> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Masz zainstalowany Service Pack 3 dla Windows XP PL :?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Tarm

Użytkownik

Brak internetu

Post08 gru 2012, 13:54

Próbowałem wszystkiego, nadal nic. Service Packa mam. Spróbuję jeszcze przywracania systemu.

OK, wszystko działa. Dzięki za pomoc.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”