Pisałem ten temat na ponad pięciu różnych forach i na jednym padło parę odpowiedzi, niestety nie pomogły mi one. Jeżeli tu naprawdę rozwiązujecie każdy problem związany z PC to bardzo proszę o pomoc.
Jestem już zupełnie bezradny.
Może zacznę od początku.
Zakupiłem niedawno router TP-Link W8901G (łączę się przez WIFI) i jest świetny, bardzo dobry zasięg, konfiguracja, prostota w obsłudze. Jednak chcąc dzwonić przez Neofon TP (potrzebny do pracy) to normalnie się łączy z danym numerem telefonu, jednak w słuchawkach nie słychać dźwięku podczas łączenia, po prostu nie mogę się dodzwonić. Czytałem, że może to być problem z portami lub firewallem (wyłączyłem go) jednak w pierwszy screenie zobaczycie, że port z którego korzysta neofon jest przekierowany (dodam, że aby z niego korzystać korzystam ze SPIKA. Próbowałem innych programów ale nic nie pomogło).
Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Potrzebuję ten telefon do pracy (jest on na firmę) a niestety przez coś nie mogę dzwonić...
Oto screeny z niektórych konfiguracji routera i spika:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam.
Niemożność dzwonienia przez neofon TP - TP-Link W8901G
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A aby Ty Masz dobry port ustawiony?
Zobacz port 5222
Zobacz port 5222
-
Witam.
Tę metodę już próbowałem - niestety i to nie pomaga. Czy port 5060 czy 5222 niestety jest to samo.
Tę metodę już próbowałem - niestety i to nie pomaga. Czy port 5060 czy 5222 niestety jest to samo.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A router nie ma firewalla, gdzie trzeba te porty odblokować?
-
- Reklama