Powolne ładowanie paska postępu w YouTube

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post13 sie 2012, 22:31

W serwisie YouTube występuje u mnie czasami problem z ładowaniem się paska postępu, który przesuwa się tylko do pewnego momentu i staje. Film video odtwarza się do tego momentu i zatrzymuje się. Zauważyłem, ze takie "odcinkowe" ładowanie się tego paska ma miejsce w równych odstępach czasu.
Jest to irytujące. Pytanie: dlaczego ten pasek zawsze nie może ładować się ciągle tylko tak fragmentarycznie ?
Czy mogę coś z tym zrobić ? Łącze mam od 0,5-1 mbps, DNS-y od GoogleDNS-ów.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2012, 23:56

Nic nie zrobisz, to wina neta, który się może wtedy przycinać. Jedyne lekarstwo to zmiana jakości wideo na niższą o ile dany film na to pozwala.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post14 sie 2012, 16:28

Sprawdź jeszcze:

Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza
W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

Zainstaluj najnowszy Flash Player.

Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

Obrazek

Nie pomoże to
przełącz YouTube na HTML5:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na dole strony kliknij --> Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post14 sie 2012, 18:31

Limit przepustowości mam na 0, Flasha mam najnowszego, przyspieszanie sprzętowe włączone gdyż z reguły tak powinno być - obsługuje przede wszystkim opcję fullscreen-u i jakości video, ale i przy wyłączonym też tak jest.
Mimo to problem występuje. Z tym, że tutaj może być jeszcze różnie w różnych przeglądarkach.
Co do zmiany na html5 - czy to sprawi, że nie będę już mógł korzystać z Flasha ? Jak mogę się z tego ewentualnie wycofać ?
Ale zauważyłem tak jak mówił cosik_ktosik, że jeśli przełączyć z jakości np. z 360p na 240p to ten pasek postępu leci ciągle i do końca tylko, że oczywiście wyraźnie kosztem jakości.
Czym to jest powodowane - wolnym łączem ? Ja mam 0.5-1mbp/s czyli raczej wolnym, ale z tego co się orientuję ten problem występuje powszechnie i to niezależnie od szybkości łącza. To prawda ?

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post14 sie 2012, 19:14

Jak miałem megabit to ciągle zacinało, a teraz przy 6 film zaladowany w połowie oglądania. W zasadzie żeby tylko łącze nie miało przerw w pingach

stefcio88_1

Użytkownik

Post25 lut 2013, 22:37

Cześć, ja znalazłem bardziej stałe rozwiązanie

Kod: Zaznacz cały

http://szymichowski.eu/artykuly/neostrada-orange-i-powolny-youtube/
Jak na razie cud miód i orzeszki. Niemniej jednak napisałem skargę do Orange i czekam na odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 22:37 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam? za link dziękujemy

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”