Witam, mam (jak dla mnie) bardzo poważny problem. Występuję on już od około dwóch tygodni. Posiadam laptopa Lenovo Y580, znajduje się w nim karta sieciowa Intel Centrino N-2200. Chodzi mi o pingi, przez pierwsze dwa tygodnie użytkowania laptopa wszystko było okej, po tym czasie pingi zaczęły szaleć. Obecnie prawie CAŁY czas mam ping około 500 w porywach do 2000 ? Rozmawiać się nie da, w gry-online również grać nie można... Dzwoniłem do ASTY, bo stąd mam internet, powiedzieli, że u nich wszystko jest okej, ale przyślą kogoś, jutro ma przyjść facet który może coś z tym zrobi. Trochę dziwne jest to, że na drugim laptopie nie ma prawie żadnych problemów z pingiem, czasem dochodzi do 200, ale bardzo rzadko. Szukałem jakichś przypadków uszkodzenia karty w googlach, nikt nie miał podobnego problemu. Cóż to może być ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDodam, że nie jednokrotnie reinstalowałem sterowniki karty sieciowej + niedawno zaktualizowałem i nadal jest to samo.
Dodatkowo korzystałem z :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówOczywiście nic to nie dało, byłem nawet zmuszony do przywracania systemu przez te manewry

Czasami przez krótki okres czasu x/xx min mam ping 50~~
Pozdrawiam i prosze o pomoc.
@edit
Ponadto zainstalowałem cFosSpeeda, również nic to nie dało.
Dodatkowo, to samo jest na kablu i na wi-fi.
W szkole pingi są po 50~~ cały czas ale czasami raz na x min też skoczy na 1700, co kolegom się nie zdarza