Problem wczytywania stron internetowych

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 maja 2012, 22:24

Otóż mam pewien problem z wczytem niektórych stron internetowych. Chodzi o strony tvp.pl. Jest to związane z tym, że na tych stronach jest odtwarzacz video (Silverlight aktualny). Ale to chyba nie o odtwarzacz chodzi (choć tego nie wiem), lecz raczej o to, że wczyt strony - jest bardzo długi w Mozilli, IE 8 i w Chrome z tym, że w IE 8 jak zatrzymam wczytywanie strony to się coś pojawia i zaczyna ładować - wolno bo łącze mam raczej powolne (512 kb/s), ale jednak, w innych tak nie jest. Dodam, że wcześniej było tam wszystko w porządku. Pytanie : z czym to może być związane, o czym należy tutaj pamiętać ? A może to coś z wtyczkami Javascript i Flash Player choć te staram się mieć aktualne :? :faja: ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post26 maja 2012, 23:20

Jeśli tam nie działa to silverlight ma jakiś problem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 maja 2012, 10:23

Silverlight mówisz jednak, ale w czym tkwi błąd, co ja mogę z tym zrobić ? Poza tym zastanawia mnie z czego wynika to długie wczytywanie stron, bo faktem jest, że pewne programy na tych stronach są poprawnie wyświetlane jak najbardziej, inne zaś nie. I w tych właśnie działających stronach Silverlight działa poprawnie. Na mój ogląd jest to jakiś problem z interpretacją skryptów stron internetowych przez przeglądarkę, no dobrze ale czy ja mogę coś z tym zrobić i co ? A może instalacja innego odtwarzacza byłaby tutaj wskazana ? :think:

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post27 maja 2012, 12:05

Ale nie możliwe, aby dwie przeglądarki źle działały a trzecia ledwo ledwo, to musi być błąd dodatków,a że TVP to silverlight to pewnie on.

Nie wiem czy można silverlight odinstalować, jak tak to zrób to,potem wyczyść rejestr (tylko jego) CCleanerem i ponownie zainstaluj Silverlight.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post27 maja 2012, 12:39

Nie wiem czy można silverlight odinstalować, jak tak to zrób to,potem wyczyść rejestr (tylko jego) CCleanerem i ponownie zainstaluj Silverlight.

Można, dokładnie tydzień temu tak zrobiłem.
Usunąłem, przeczyściłem komputer CCleanerem, zainstalowałem najnowszą wersję Silverlight :)
CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli masz problemy to może ten poradnik pomoże:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

wczyt strony - jest bardzo długi

Użyj CCleanera oraz sprawdź inne DNS-y:

Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------

Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza

Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

wolno bo łącze mam raczej powolne (512 kb/s)

Bardzo słabe na dzisiejsze czasy, przy takim łączu nie będą działać prawidłowo filmy z internetu oraz strony
mają prawo wolno się wczytywać :(
Oprócz tego jeden film może działać a drugi nie ponieważ w danej chwili może być duże obciążenie serwera...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 maja 2012, 12:55

XMan, to prawda być może nie jest to luksus z tą szybkością łącza ale dla mnie w zupełności wystarczająca, warto te kilka minut poczekać: czyszczę komputer regularnie CCleanerem oczywiście, odtwarzacz Silverlight też mam aktualny - choć może inny warto by było zainstalować tylko jaki...? Wspomniałeś też o sprawdzeniu DNS-ów, ale co masz na myśli i w jaki sposób ? Optymalizację łącza miałem ustawioną dokładnie tak jak w powyższym poradniku. :pray:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post28 maja 2012, 15:25

Wspomniałeś też o sprawdzeniu DNS-ów, ale co masz na myśli i w jaki sposób ?

Kliknij na ikonkę "Połączenie" w tray`u dwa razy --> Właściwości
--> zaznacz Protokół internetowy(TCP/IP) -->Właściwości --> wpisz odpowiednie dane - OK - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Puste pola muszą być wypełnione, podałem puste ponieważ nie chciałem podawać swoich danych ;)

To samo możesz zrobić w Start --> Panel sterowania --> Połączenia sieciowe...

Jeszcze:

Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Połączenia --> Ustawienia sieci LAN
--> zaznacz Automatycznie wykryj ustawienia - OK - Zastosuj - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”