Witam, mam problem z konfiguracją punktu dostępowego; chodzi otóż o to że chce rozesłać sygnał po domu a internet mam od dostawcy lokalnego (tzw.radiówka).
Sytuacja wygląda następująco:
- antena na zewnątrz budynku
połączona kablem H155 do routera TECHNIC_LAN WAR-54G v2
następnie komputer połączony kablem do karty sieciowej i punk dostępowy również kablem do wejścia WAN i o co pytam:
Na domyślnych ustawieniach bez zabezpieczenia WPA-PSK internet działa, jeśli zabezpieczę sytuacja wygląda już inaczej komputer PC z karta TP-LINK TL-WN422G nie może pobrać adresu IP, a w Nokia E51 następuje rozłączenie po kilkunastu sekundach (15-30) przy słuchaniu stacji radiowej czy oglądaniu filmiku z aplikacji YouTube.
Czy progi RTS zostawic takie jak są tzn 4095 czy na jakie zmienić próbowałem na 256 lub wyższe zawsze odpowiedz: "Invalid RTS Threshold"
Moja prośba to napisanie konfiguracji dla tego punktu dostępowego może jakieś zrzuty zdjęcia; z góry dziękuję.
P.S
Problem występuje tylko na tym punkcie dostępowym np na Pentagram Cerberus P 6381-2 już nie ma takiego problemu ale zależy mi by to urządzeniu też skonfigurować oraz takie pytanie na marginesie jaki zasięg to urządzenie posiada bo ma chyba wewnętrzną antenę i możliwość dokręcenia anteny zewnętrznej i czy taka od tej karty USB by pasowała i co należało by w ustawieniach zmienić? SSID bez dokręconej anteny z mocą -30 - -78dB wykrywalny jest tylko 5-7m. Pozdrawiam forumowiczów
Problem z D-Link DWL-900AP+ (rozesłanie sygnału po domu)