Problem z połaczeniem WiFi Lan
-
Witam. Otóż chcę połączyć kilka pc do jednej sieci ad-hoc.Widzę pc w sieciach jednak po wciśnięciu na to pojawia się okno z wprowadzeniem loginu i hasła mimo iż hasła żaden z pc nie ma xD W grze natomiast nie widać gry mimo iż pc się widzą
- leon1956
Login to nazwa sieci , hasło to też hasło sieci . To twoja sieć ?
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Tzn podłączyłem się do sieci bez problemu ad-hoc. Który to stworzyłem i chcę pod niego podłączyć kilka pc. Kompy się widzą nawzajem ale jak wejdę w sieć i wezmę np komputer będący widoczny po chwili pojawia się odnośnie wpisania nazwy użytkownika i hasła. A jak stworzę grę w grze to nie widać w drugim pc. Mimo iż w sieci są widoczne i na tym i na tym.
- leon1956
Poczytaj to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników może ci pomoże .
I jeszcze to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I jeszcze to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Dobra to z tym hasłem się rozliczyłem. Teraz jest główna sprawa w sensie sesji gry w lan. Nie widać żadnej gry na liście
Pingi patrzyłem są --> <1ms zaś w sieci na obydwóch się pojawiają owe pc.

- leon1956
Co do gier to Ci nie pomogę z prostej przyczyny nie gram w gry sieciowe . Może ktoś inny .
-
Dobra nie ważne. Już uporałem się z tym 

- XMan
Możesz napisać jak się uporałeś, przyda się dla innych 

-
1. Wyłączyłem firewall systemowy (zapora systemu win)
2. Sam przypisałem ip pc/laptopom np
(tu przykład)
1 pc 192.168.1
2 pc 192.168.2
Ip zmieniacie poprzez właściwości na kartę sieciową LAN/Wifi. Wybieramy protokół internetowy w wersji 4 i zaznaczmy oraz na dole w znów właściwości które się uaktywni gdy wybierzemy ten protokół. Wpisujemy tylko ip a jako maskę 255.255.255.0 i wtedy tworzymy ad hoc i podłączamy się. Nie zapominamy o prawidłowej nazwy grupy roboczej jak zawsze.
2. Sam przypisałem ip pc/laptopom np
(tu przykład)
1 pc 192.168.1
2 pc 192.168.2
Ip zmieniacie poprzez właściwości na kartę sieciową LAN/Wifi. Wybieramy protokół internetowy w wersji 4 i zaznaczmy oraz na dole w znów właściwości które się uaktywni gdy wybierzemy ten protokół. Wpisujemy tylko ip a jako maskę 255.255.255.0 i wtedy tworzymy ad hoc i podłączamy się. Nie zapominamy o prawidłowej nazwy grupy roboczej jak zawsze.
-
- Reklama