Witam!
Mam problem z routerem D-Link model DSL-2640R Broadband Wireless G ADSL2+ Routrer.
W mieszkaniu mam 'zwykłą kabłówkę' od prywatnego dostawcy która dostarcza Internet na moje osiedle. Router został przywieziony z UK, ale jest nowy - nie wiem czy ma to jakiś wpływ na jego działanie.
Udało mi się do niego podlączyć kabel od neta (pod 1 z portów lan). Wszystko działa. Na laptopie korzystam z WIFI natomiast komputer stacjonarny podłaczony jest pod inny port lan w routerze i też jest dostęp do Internetu.
Problem polega na tym, że nie mogę zahasłować routera. Próbując zalogować się na router poprzez: 192.168.1.1 pojawia mi się następujący komunikat (wklejam zrzut ekranu) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę o pomoc.
Problem z routrem D-LINK
- leon1956
Problem z routrem D-LINK
Witam .
Jak nowy to chyba konfigurowałeś go wcześniej skoro korzystasz z WiFi i Lanu .
Coś mi się wydaje niemożliwe aby po wpisaniu IP routera w przeglądarkę coś takiego się pojawiło i to po polsku . Przecież router przywieziony z UK ale może już tam nieźle znają nasz język ojczysty .
yawaw pisze:Router został przywieziony z UK, ale jest nowy
Jak nowy to chyba konfigurowałeś go wcześniej skoro korzystasz z WiFi i Lanu .
Coś mi się wydaje niemożliwe aby po wpisaniu IP routera w przeglądarkę coś takiego się pojawiło i to po polsku . Przecież router przywieziony z UK ale może już tam nieźle znają nasz język ojczysty .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Problem z routrem D-LINK
Wczesniej probowalem go skonfigurowac ale nie wiedzialem jak i zrobilem reset przywracajac ustawienia fabryczne. Po podlaczeniu routera wyswietliła mi się sieć o nazwie 'D-Link' z która można się połączyć. We właściowościach protokołu TCP/ipV4 wszystko ustawione jest na automatyczne.
Schemat podlaczenia pod router: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kolor czerwony: kabel od internetu
kolor niebieski: kabel idący z routera do komputera stacjonarnego.
Schemat podlaczenia pod router: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kolor czerwony: kabel od internetu
kolor niebieski: kabel idący z routera do komputera stacjonarnego.
- leon1956
Problem z routrem D-LINK
Przy takim podłączeniu nie masz prawa mieć żadnego internetu . To jest router DSL i internet podłącza się kablem z wtykiem RJ-11 .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Problem z routrem D-LINK
W linku zdjecie routera zrobione doslownie przed chwila. Kable podpięte tak jak pisalem.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Internet działa bo cały czas korzystam z wifi pisząc ta wiadomość
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Internet działa bo cały czas korzystam z wifi pisząc ta wiadomość

- leon1956
Problem z routrem D-LINK
To ja już nic więcej nie wiem . To jest dla mnie ciekawa zagadka .
A masz płytkę z programem konfiguracyjnym i instrukcją ?
A masz płytkę z programem konfiguracyjnym i instrukcją ?
-
Problem z routrem D-LINK
Niestety nie mam. Modem został dostarczony wraz z podpisaniem umowy z VirginaMobile. Ale ze wzgledu ze juz mialem jeden ten leżał przez dłuzszy czas nieużywany.
- leon1956
Problem z routrem D-LINK
Jak by nie było . Nie powinien być tak ten router podłączony .
A próbowałeś wejść na router z komputera połączonego WiFi ?
A próbowałeś wejść na router z komputera połączonego WiFi ?
-
Problem z routrem D-LINK
tylko w ten sposób próbowałem. A w jaki inny jeszcze mogę spróbować?
- leon1956
Problem z routrem D-LINK
yawaw pisze:Na laptopie korzystam z WIFI natomiast komputer stacjonarny podłaczony jest pod inny port lan w routerze i też jest dostęp do Internetu.
Przez stacjonarny komputer .
-
Problem z routrem D-LINK
Niestety, kiedy próbuję wpisać 192.168.1.1 w przeglądarce komputera stacjonarnego, który podłączony jest kablem do routera wyświetla się komunikat 'Przekroczono limit czasu połączenia'.
-- 05 sie 2013, 20:39 --
Wie ktokolwiek co można zrobić?
-- 05 sie 2013, 20:39 --
Wie ktokolwiek co można zrobić?
-
- Reklama