Witam , kupiłem niedawno notebook firmy Toshiba NB-520-108 i wszytko działało prawidłowo , niestety tydzień temu notebook nie czyta ŻADNEJ sieci bezprzewodowej .
Proszę o pomoc .
Problem z siecią bezprzewodową
- rokko
- Kontaktowanie:
nie czyta ŻADNEJ sieci bezprzewodowej
Start => Uruchom => services.msc
Sprawdź czy usługa listy sieci (netprofm) jest włączona (ustawiony tryb automatyczny).
Ewentualnie Start => Uruchom => cmd (tryb admina)
net start netprofm
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
rokko pisze:Start => Uruchom => services.msc
Sprawdź czy usługa listy sieci (netprofm) jest włączona (ustawiony tryb automatyczny).
A wiec tak uruchomiłem services.msc ale nie ma opcji (netprofm) tylko Netlogon .
- rokko
- Kontaktowanie:
Jeśli masz Windows 7 to musi być.
Nazwa długa: usługa listy sieci
Nazwa skrócona: netprofm
Na liście usług będą widoczne nazwy długie.
Jak uruchomisz usługę, Start => Panel sterowania => Centrum sieci i udostępniania => Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi
Jeśli mimo to nie widać sieci, spróbuj alternatywnego softu np. WeFi.
Nazwa długa: usługa listy sieci
Nazwa skrócona: netprofm
Na liście usług będą widoczne nazwy długie.
Jak uruchomisz usługę, Start => Panel sterowania => Centrum sieci i udostępniania => Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi
Jeśli mimo to nie widać sieci, spróbuj alternatywnego softu np. WeFi.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Zrobiłem tak jak mówiłeś tylko że ustawiony był tryb na ręczny , zmieniłem na automatyczny i dalej bez rezultatów ...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalowałeś sterownik karty WiFi? Masz jakiś włącznik/wyłącznik karty sieciowej?
-
Nie nie reinstalowałem karty WiFi . A jeżeli chodzi o włącznik to jak klikne np: FN + F8 to mam tak opcje i jest wszystko włączone .
-- 29 paź 2012, 17:40 --
Już wszystko działa zainstalowałem sterowniki do Wifi i już śmiga wszystko .
Dzięki chłopaki za pomoc ...
-- 29 paź 2012, 17:40 --
Już wszystko działa zainstalowałem sterowniki do Wifi i już śmiga wszystko .
Dzięki chłopaki za pomoc ...
-
- Reklama