Mam laptopa Asus K50IJ i mam problem z internetem. Na PC mam kartę bezprzewodową Modecom MC-WL01 no i chciałem zrobić połączenie wi-fi do laptopa. No to normalnie skonfigurowałem połączenie, w oprog. od karty stworzyłem połączenie w trybie ad-hoc, ustawiłem kanał itd., aktywowałem je, użyłem narzędzia Windows do konfig. sieci, wybrałem, że mój komp będzie mógł udostępniać połączenie - dialnet przez połączenie sieci bezprzewodowej i stworzyłem grupę roboczą o nazwie takiej samej jak ssid sieci i w Viście się po prostu połączyłem i jest OK .
W pierwszym dniu internet na laptopie jest, ale już za następnym uruchomieniem laptopa (albo po kilku dniach ) internetu nagle nie ma. Pisze ze łączność jest ograniczona i jest taki żółty trójkącik przy połączeniu. Na PC mam dialnet , Windows XP home, ale podejrzewam ze coś jest nie tak z Vista, tak jakby po jakimś czasie blokowała ów internet. Mam prośbę,czy moglibyście mi napisać czy spotkaliście się już z takim przypadkiem a jak tak to jak można temu problemowi zapobiec ? Jak coś jelcze chcecie wiedzieć to proszę pisać , to tutaj odpowiem na pytania . Z góry dziękuję

Mam Kaspersky 2009 . Czy to on może być problemem?