Problem z WiFi Acer!

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
liso123

Użytkownik

Problem z WiFi Acer!

Post24 mar 2013, 10:26

Witam.
Mam problem z kartą sieci bezprzewodowej.. Od pewnego czasu nie działało mi WiFi,postanowiłem zrobić formatowanie(i tak mi się przydało). Zainstalowałem wszystkie sterowniki, ale z jednym miałem problem. Właśnie ze sterownikiem od WLAN. Podczas instalacji sterownika wyskakuje komunikat " nie znaleziono obsługiwanej karty sieci bezprzewodowej Intel". W menedżer urządzeń karta sieciowa jest, ale w "inne urządzenia" jest "Kontroler sieci" i wykrzyknik. Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane?

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Problem z WiFi Acer!

Post24 mar 2013, 14:44

Skoro to Windows 7 to kliknij prawym przyciskiem myszy na te urządzenie, przy którym jest wykrzyknik i daj aby poszukał w sieci sterowników. Jak nie pomoże to podaj dokładny model płyty głównej oraz karty sieciowej.

Możesz też spróbować wyłączyć kontroler sieci w menedżerze urządzeń a następnie uruchom ponownie komputer, jak nie zainstaluje go automatycznie to wejdź znowu w menedżer i na górze kliknij na nazwę komputera prawym przyciskiem myszy a następnie "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu". Jak sam nie zainstaluje to poszukamy innego sterownika.

liso123

Użytkownik

Problem z WiFi Acer!

Post24 mar 2013, 16:50

już dałem radę, jakoś pobawiłem się w ustawieniach, od nowa sterownik zainstalowałem i poszło ;)
Ale dzięki za chęci ;)

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”