Poszukuję rozwiązania problemu z przedłużeniem/ wzmocnieniem sygnału z routera ADSL D-Link na drugie piętro domu.
Do dyspozycji mam drugi router TENDA W311R ustawiony w trybie repeater.
Na W311R mam utworzyłem nową sieć bezprzewodową. W zakładce WDS znajduje sieć wifi z pierwszego router'a, wpisuję hasło i teoretycznie łączy się do sieci.
Komputer łączy się do sieci z W311R, ale nie ma internetu.
Proszę o sugestię co zrobić lub co robię źle.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Przedłużenie sygnału z Routera ADSL
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, sprawdź pingami, a jak lecą to DNSy.
-
Nie bardzo mam możliwość sprawdzić w tym momencie (problem u klienta), dlatego przy ponownej wizycie chciałbym mieć pewność, że wszystko zadziała.
Czy w ogóle jest taka opcja, że routerem w trybie AP nie da się tego zrobić ?
Jakie ustawienia WAN ? (dynamic, static ip itd itp )i czy mają one znaczenie w tym wypadku ?
W zakładce WDS był komunikat, że należy ustawić kanał taki sam na jednym i na drugim urządzeniu, czy to prawda ?
Generalnie jeśli mógłbym prosić całą procedurę jak należy się za to odpowiednio zabrać, byłbym wdzięczny.
Czy w ogóle jest taka opcja, że routerem w trybie AP nie da się tego zrobić ?
Jakie ustawienia WAN ? (dynamic, static ip itd itp )i czy mają one znaczenie w tym wypadku ?
W zakładce WDS był komunikat, że należy ustawić kanał taki sam na jednym i na drugim urządzeniu, czy to prawda ?
Generalnie jeśli mógłbym prosić całą procedurę jak należy się za to odpowiednio zabrać, byłbym wdzięczny.
- greh
- Kontaktowanie:
silesia-it pisze:W zakładce WDS był komunikat, że należy ustawić kanał taki sam na jednym i na drugim urządzeniu, czy to prawda ?
Skoro taki komunikat podaje przy konfiguracji, to sprawdzić nie zawadzi.
A nuż tutaj leży przyczyna.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Dziękuję za podpowiedzi.
Rozwiązałem problem przy użyciu normalnego AP w trybie reaptera. Nie zmienia to jednak faktu, iż chciałbym wiedzieć na przyszłość czy jest możliwe skonfigurowanie przeciętnego, współczesnego routera w tym trybie.
Rozwiązałem problem przy użyciu normalnego AP w trybie reaptera. Nie zmienia to jednak faktu, iż chciałbym wiedzieć na przyszłość czy jest możliwe skonfigurowanie przeciętnego, współczesnego routera w tym trybie.
-
- Reklama