Przejście na Neo - Livebox,dzierżawa i inne pytania.

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik

Post10 sie 2013, 20:07

Witam

Chce przejść na Neostrade, rozmawiałem z panem w salonie Orange, wszystko wytłumaczył jakie koszta itd. Jednak w domu naszły mnie wątpliwości. Koszt Internetu to 49zł + 29zł zawieszenie łącza(nie mam tel stacjonarnego). Pytałem Pana z salonu w temacie ze już posiadam router jednak on twierdził ze lepiej ich Liveboxa bo tak to trza się bawić modem+router a tu juz jest wszystko w jednym,koszt tego to 49zł. Jednak czytałem ze niby za liveboxa jest dzierżawa 10zł miesięcznie i pytanie czy to już wliczone jest w abonament czy jednak muszę płacić 48zł Internet + 29zł zawieszenie łącza + 10zł dzierżawa?

Teraz czy warto brać ich Liveboxa( czytając to jest tyle samo dobrych co złych komentarzy) ? Czy jednak inaczej to zrobić i to jak żeby mieć ich internet? Obecnie posiadam router TL-WR740N.

Jak by mógł ktoś doradzić co i jak najlepiej, ponieważ we wtorek jadę już to załatwiać.
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post10 sie 2013, 23:47

Pal licho ich liveboxa za 10 zł, router z modemem adsl kupisz do 80 czy 100 zł.

Co do pierwszego pytania, za wszystko trzeba płacić.

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post11 sie 2013, 11:07

w przypadku samej neostrady opłata za dzierżawę jest doliczana osobno czyli 49zł za abonament plus 10zł za dzierżawę

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”