Witam, od kilku lat mam internet z netii podłaczony pod telefon identycznie jak na tym obrazku: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Chciałbym teraz podłączyć Router Wifi, ponieważ przesiadam sie na laptopa, ale nie wiem jak to zrobić bo wejscie do routera jest jakby " szersze " niz to od telefonu tak jak mam teraz. Czy istnieje jakies przejscie z wtyczki do tej, ktora pasuje do routera ? Może macie jakies inne metody na podlaczenie routera ?
Router TP-Link TL-WR340G podłączenie pod internet z Netii
-
- leon1956
Z tego co się orientuję powinieneś mieć router/modem ADSL2+ , który ma gniazdo RJ11 takie jak telefoniczne .Router TL-WR340 tego nie ma . Tak więc musisz zaopatrzyć się w inny , odpowiedni router . Może ktoś inny poradzi jaki router do Netii .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
tzn tak, Netia kiedyś stosowała łącze i analogowe i cyfrowe. Analogowe używało RJ-11, a cyfrowe RJ-45. Skoro mówisz, że jest w routerze szersze, a zatem potrzebujesz analogowego ADSLa. Przejściówki do czegoś takiego nie ma, bo to różne modemy tam siedzą. Ogólnie polecam TP-Linka ale coś ze złączem RJ-11 musisz nabyć. Model w zasadzie dowolny, a cena do 60-70zł. Niestety tego lepiej sprzedać.
Tylko najpierw powiedz jeszcze dokładnie jak się łączysz obecnie z Internetem, jak on trafia z Netii do Ciebie i jakimi złączami. Na wtyczce najlepiej jak policzysz liczbę styków. Będziemy na 100% pewni.
Tylko najpierw powiedz jeszcze dokładnie jak się łączysz obecnie z Internetem, jak on trafia z Netii do Ciebie i jakimi złączami. Na wtyczce najlepiej jak policzysz liczbę styków. Będziemy na 100% pewni.
-
- Reklama