Witam.
Jak zrobić sieć między dwoma laptopami? Jeden z Windowsem 7, a drugi z XP. Chodzi mi o udostępnianie plików. Dawno temu znajomy zrobił taką sieć, więc normalnie widziałam na obu komputerach udostępnione pliki, które można było skopiować bez podpinania pendrive'ów albo dysków zewnętrznych. Szczerze, informacje w Googlach są lekko badziewne, dlatego pytam tutaj. Mam kabel internetowy z końcówkami, które można podpiąć do dwóch kompów, ale co dalej? Widzę też na obu foldery Udostępnione, ale nie mam pojęcia jak ustawić te komputery. Poprosiłabym o instrukcje. Nie jest to w żadnym wypadku sprawa nagła, ale już od pewnego czasu chciałabym sobie ułatwić swobodną wymianę plików między moimi maszynami.
Z góry dzięki.
Sieć między komputerami
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sieć między komputerami
We właściwościach folderów pokombinuj z udostępnianiem zaawansowanym, czyli prawoklik na folder do udostępnienia i dodaj do niego dostęp. Musisz mieć na tym komputerze konto z hasłem. Potem idziesz na drugi komputer i tam w moim komputerze prawoklik i dodaj nowe miejsce sieciowe z niestandardowej lokalizacji. Pamiętaj koniecznie o koncie z hasłem na komputerze udostępniającym. Jak nie pójdzie to wyłącz na razie firewalle.
-
- Reklama