Witam.
Mam router netii w jednym rogu domu a komputer dokładnie w przeciwnym i to na innym piętrze, więc zasięg jest bardzo słaby. Chciałbym to zmienić mam do dyspozycji routery TL-WR340G od TP linka i Pirelli DRG-a125G.
Czytałem że chociaż TP link nie ma opcji repeater to da się jakoś zakombinować i będzie działać. Domyślam się że trzeba gdzieś wpisać IP/SSID/klucz do netii, tylko nie wiem co gdzie ma być.
TL-WR340G jako Acces Point / Repeater
- rokko
- Kontaktowanie:
TL-WR340G jako Acces Point / Repeater
Nie mam tego modelu akurat ale sprawdź w Operation mode czy router pracuje jako AP Router zapewne tak jest.
Jeżeli odpowiedź jest twierdząca może on pracować jako przekaźnik tym samym będzie można zwiększyć zasięg sieci. Za pośrednictwem opcji Enable Bridges można połączyć dwa bezprzewodowe punkty dostępowe. Wszystko ustawisz w Wireless ==> Wireless Settings
Szczegółowy opis znajdziesz tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli odpowiedź jest twierdząca może on pracować jako przekaźnik tym samym będzie można zwiększyć zasięg sieci. Za pośrednictwem opcji Enable Bridges można połączyć dwa bezprzewodowe punkty dostępowe. Wszystko ustawisz w Wireless ==> Wireless Settings
Szczegółowy opis znajdziesz tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama