TP-LINK TD-W8968, win 7 problem z neostradą

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
mateuszKM

Użytkownik

TP-LINK TD-W8968, win 7 problem z neostradą

Post24 sie 2012, 17:57

Witam, miał ktoś może doczynienia z modemem TP-LINK TD-W8968 podłączanym do neostrady w win 7? Ponieważ dzisiaj zainstalowałem system na nowego kompa, zainstalowałem sterowniki do płyty głównej i chciałem podpiąć neta żeby pobrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i nie mogę się połączyć.
Kupiłem ten modem ponieważ mój stary pod win7 nie działa, a Pani w orange powiedziała, żebym gdzieś indziej kupił bo u nich to drogo i akurat nie mieli na stanie;).
Dioda od sprawdzenia połączenia ADSL nie chce się zaświecić na stałe. Karta sieciowa ok, tylko siada przy sprawdzaniu statusu sieci.
Może ktoś miał doczynienia z takim modemem. Po podłączeniu starego kompa nie załapał mi net od razu, ale po dwóch resetach dało rade.
Z góry dzięki za odp.

Edit: na Xp też sprawdzałem i nie da rady, dioda od ADSL nie może się ustabilizować.. miga, załapie na 4s i gaśnie:/

-- 24 sie 2012, 17:57 --

Jako, że nie mogę edytować napisze kolejny post.
Udało mi się połączyć, i gdyby ktoś miał problem z tym routerem przy neostradzie to w skrócie należy postępować tak:
1. Płyte można wyrzucić, modem konfigurujemy przez przeglądarke, jak to zrobić opisane jest w instrukcji modemu.
2. Enkapsulacja PPPoE (PPPoA dostępna jest jeśli wpiszemy VPI=1, VCI=33, dla Neo jest 0/35)
3. reszte konfigurujemy standardowo, wpisujemy hasło ustalamy czy ma chodzic na Wifi.
4. Jeśli modem nadal nie działa przechodzimy w zakładke Network, następnie DSL i zmieniamy z ADSL2+ na ADSL2. Z tym, że niektórym może chodzić na ADSL2+, wszystko zależy od odległości od centrali (przynajmniej tak mi wytłumaczono;))

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”