Mam taki problem szukałem na wielu forach ale nikt mi konkretnie nie chce pomóc.
Chodzi mi o to mam internet radiowy dostarczany do mojego stacjonarnego komputera drogą radiową tzn. Antena nadawcza na dachu mojego sąsiada wysyła sygnał do mojej na dachu następnie kablem RPSMA Przez kartę EDIMAX leci do kompa i tak mam neta, ostano kupiłem sobie laptop i chciałbym mieć na nim internet lecz mam w nim za słabe wifi zęby złapało zasięg bezpośrednio z anteny nadawczej, Dostałem router ASMAX BR 604G, słyszałem ze mogę sobie udostępnić internet próbowałem ale nic nie wyszło

Ja próbowałem tak ale coś możne zrobiłem źle może wiecie co:
1.Antena na dachu >> siecówka Edimax >>Zintegrowana nvidia( kablem prostym i crossem też) >> Gniazdo WAN w routerze >> BEZPRZEWODOWO, KABLOWO ( gzniazdo nr.1 )z laptopem
Reakcja:
Brak pingu kompy się nie widzą tzn. pingują .
2.Antena na dachu >> siecówka Edimax >>Zintegrowana nvidia kablem prostym >> Gniazdo nr.1 w routerze >> bezprzewodowo oraz kablowo z laptopem.
Reakcja:
Kompy widzą się pingują Widzą zmapowane dyski działa drukarka sieciowa !! ALE NETA NIE MA !!
3.Antena na dachu >> Router RPASMA >> bezprzewodowo z laptopem >> Kablem prostym z stacjonarnym.
Reakcja:
Brak reakcji jedynie się kompy widzą.
Proszę o pomoc męczę się z tym problem me już od jakiegoś czasu.