Udostępnianie plików w sieci domowej

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post06 paź 2013, 16:04

Witam chciałbym coś wykombinować żeby mój laptop(Win7) i PC (Win XP) mogły wymieniać się plikami bez konieczności podłączania jakimiś kablami albo przerzucania ich na pendrivy itp. I teraz moje pytanie jak to wszystko zrobić próbowałem sam ale jakoś mi nie idzie ciągle wyskakują jakieś problemy.
Z internetem łączę się za pomocą routera Asmax 1004g Netii.

-- 06 paź 2013, 16:04 --

I co wie ktoś czy da się stworzyć taką sieć i jak to zrobić albo chociaż zapoda jakiegoś linka ? :)
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post06 paź 2013, 20:31

Witam . Połączenie Win 7 I Win XP sieć jest możliwe ale trzeba to dobrze poustawiać i czasami jest z tym problem . Proponuję inne rozwiązanie które bezproblemowo umożliwia np. transfer plików pomiędzy dowolnymi komputerami , niezależnie jaki system jest na nich zainstalowany . Mam na myśli program Team Viewer . Instalujesz ten program na każdym komputerze , Rejestrujesz i logujesz się na koncie Team Viewer oraz definiujesz hasło nienadzorowanego dostępu . W każdej chwili możesz połączyć się z drugim komputerem i np. dokonać transferu plików i nie tylko .

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instalując program zaznaczamy opcję - do użytku domowego niekomercyjnego .

Jest sporo opisów tego problemu wpisując w google np. " sieć xp i windows 7 "
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post19 paź 2013, 12:28

Ooo super dzięki za odpowiedź rzeczywiście bardzo dobry program. Próbowałem połączyć komputery jeszcze za pomocą kabla ethernet(do routera) ale i tak wyskakiwały jakieś błędy a ten program genialny.
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”