Mam taką nietypową sprawę, trochę zagmatwaną, ale pytanie brzmi: „Czy ten sam komputer (stacja robocza) może się łączyć z Internetem przewodowo i bezprzewodowo, czyli na dwie karty (sieciowa pod router, a wi-fi do Internetu)?
Ostatnio w piątek - założyłam sobie w domu sieć; cieszę się, ponieważ zrobiłam to zupełnie sama.
Przy okazji wolną chwilą pokażę screeny z programów, to może coś mi jeszcze doradzicie, może zmianę kanału, inne.
Sytuacja jest taka: w moim pokoju jest komputer stacjonarny z kartą sieciową i router Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w pokoju syna komputer stacjonarny i karta Wi-Fi usb Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników kiedy wszystko skonfigurowałam - było mi przykro, że syn ma tylko 45-60 Mb/s, a ja 100 Mb/s., choć ogólnie Internet śmiga aż miło w obu kompach, w laptopie, telefonie, nawet jak są tylko dwie kreski, etc. Wczoraj przestawiłam router i kartę sieciową: syn ma 120 Mb/s, a ja tylko 100 Mb/s.
Zastanawiałam się, jak to możliwe, że on ma teraz więcej? I pewnie mógłby mieć jeszcze więcej, (czyli 150? – bo tyle wyciąga router? Czy ile?), ale nie mam zamiaru robić w swoim pokoju „kabloteki” – ma być estetycznie, a kable pochowane. No i gapą jestem, bo przypomniałam sobie, że Internet po kablu ma 1Gb/s,