wolny internet

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
pinokio

Użytkownik

wolny internet

Post02 gru 2012, 14:12

witam,tak jak w temacie,czy sa jakies ustawienia w kompie ewentualnie w routerze,co daloby sie zmienic,ktore moga blokowac szybkosz lacza?dodam ze jakis czas wstecz predkosz byla ok,ale nie wiadomo czemu spadla i sie utrzymuje.
dzwonilem do uslugodawcy,i ok moga przyjechac sprawdzic okablowanie,ale jesli okaze sie ze wina nie lezy po ich stronie bede musial wybulic 100funtow (mieszkam w UK).
prosilbym o rady
aha ,czy bezprz. czy po kablu predkosc ta sama

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

wolny internet

Post03 gru 2012, 09:58

Logi już miałeś sprawdzone w ostatnim temacie tak więc wykluczam wirusy:
bezpieczenstwo/problem-z-nagrywaniem-plyt-t21762.html
Nie wiem czy masz usunięte wszystkie śmieci (musiałbym długo analizować), nie wiem czy używasz jakieś programy
do czyszczenia komputera.

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń -> Skanuj rejestr -> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przeczytaj poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

Nie wiem tylko czy tak samo jest na Twoim systemie ?
Sprawdź orientacyjną prędkość łącza:
http://www.hotfix.pl/orientacyjne-spraw ... a--a61.htm

ale jesli okaze sie ze wina nie lezy po ich stronie bede musial wybulic 100funtow (mieszkam w UK).

Jeżeli się okaże że nie pomogło to proponuję jeszcze poczekać za innymi odpowiedziami
- szkoda tracić tyle funtów ;)

Jeżeli chodzi tylko o nasze forum to chwilami są problemy z serwerem (ja mam dzisiaj)
- sprawdzaj inne strony...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

pinokio

Użytkownik

wolny internet

Post03 gru 2012, 10:44

witam,dzieki za odpowiedz.wykonalem wszystkie podane kroki ale niestety nic sie nie zmienilo.
moj program do czyszczenia kompa to TuneUp,ale chyba bede musial zmienic skoro Eusing znalazl ok 2000 problemow :!:
takze czekam na dalsze podpowiedzi .

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

wolny internet

Post03 gru 2012, 10:59

Jakie w ogóle posiadasz łącze ?

Pokaż log w postaci pliku arn z programu Autoruns => Optymalizacja autostartu z wykorzystaniem narzędzia Autoruns

pinokio

Użytkownik

wolny internet

Post03 gru 2012, 12:20

nie jestem ekspertem w tych sprawach,moglbys dokladniej sprecyzowac o co konkretnie pytasz?

wklejam log

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

QuickSnake_pl

Użytkownik

wolny internet

Post21 gru 2012, 13:49

Chodzi o prędkość internetu,jakie posiadasz łacze,jaki operator? Wszystko ma znaczenie. Poza tym z obniżoną prędkością jest tak,że moze powodować to zapora lub program antywirusowy.

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”