Wysyłanie i odbieranie pakietów

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
longer

Użytkownik

Post30 sty 2011, 11:18

Witam, od pewnego czasu mam problem z wysyłaniem i odbieraniem pakietów. Często jest tak, że oba komputerki nie świecą w ogóle, albo, że świeci jeden itp. Mam internet radiowy, podzielony przez router na 4 komputery. Wcześniej wszystko było dobrze, a teraz pingi w grach to 160-400. Wiecie co robić? Pisałem do providera to napisał mi, że problem leży po naszej stronie. Żadnych wirusów nie mam, bo robiłem format. Mówił, że coś przy routerze można pokombinować, ale nie wiem o co chodzi.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

A i jeszcze dodam, że w routerze są podłączone dwa kable, a u mnie za biurkiem znajduje się jeszcze modem, w którym są 4 kable.

Jeszcze jedno, czytałem gdzieś, że jak się ma router to można bezprzewodowo korzystać z internetu. To prawda? Bo ja właśnie mam router.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 11:53

Można odbierać bezprzewodowo jeśli router jest z WiFi. Możesz mi rozrysować nawet w paincie jak biegną kable? Jaki Masz router i jaki modem?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
longer

Użytkownik

Post30 sty 2011, 14:18

Dobra, daję sobie spokój z radiówką i postanowiłem, że po upłynięciu umowy, wezmę sobie internet z Netii. I mam pytanie. Netia wysyła umowę oraz router? Jeżeli tak to ten router można pod parę kompów podłączyć?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 15:11

Kurczątko albo jestem już kompletnie ślepy albo nie widzę nigdzie u nich informacji o routerze. Kiedyś wysyłali tylko modem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”