Dotyczy to pakietu Nero OEM Suite w wersji 6.6.0.19, usunąłem tam kiedyś niepotrzebnie, wpis w Autostarcie od Usługi jednego ze składników paczki Nero czyli BackItUp-a i teraz chciałbym przywrócić ten wpis.

Usuwałem ten wpis przez menedżer Autoruns, i tak naprawdę nie wiem czy usunąłem tylko wpis czy też Usługę, nie widzę jej bowiem w przystawce services.msc, ale plik docelowy i wykonywalny jest w stosownym folderze.
Oto screen z Autoruns sprzed operacji usuwania: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i folder z plikiem NBService.exe: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Znajduje się on w lokalizacji: C:\Program Files\Common Files\Nero\Nero BackItUp 4\NBService.exe A wersja tego pliku jest: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W GUI Nero BackItUp-a > menu Plik jest też opcja Preferencje, a w niej zaptaszona opcja włączonej ikony w trayu - co jest też dziwne, bo takowej tam nie widzę: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Próbowałem różnych sposobów - jednak bez skutku. W końcu zreinstalowałem cały pakiet, wcześniej odinstalowując poprzedni i dokładnie wyczyszczając komp i rejestr z pozostałości wraz z restartem.
Po zainstalowaniu na nowo tej samej wersji programu nadal jednak nie widzę nie tylko wpisu w Autostarcie, ale nawet chyba tej Usługi, która jak mi się wydaje jest nieaktywna lub wyłączona.
Z nową wersją zainstalowała się tam jakaś inna Usługa - LightScribeService, ale to co innego...chyba ?
Nie wiem co robić, ani czy Usługa ta w ogóle działa, lecz trochę mnie to dziwi bo przecież po reinstalacji wszystko powinno powrócić na nowo. Pomóżcie, bo zależy mi na odzyskaniu tej Usługi i jej elementu w Autostarcie, gdyż bez tego komponent Nero BackItUp nie działa w pełni swoich funkcji.