Witam. Ostatnio robiłem format systemu z windows 7 x64 na windows xp x86, ze względu na to, że windows 7 mi nie odpowiada. Posiadam internet z neostrady siecią bezprzewodową poprzez WiFi, zasięg jest znakomity, cały czas full zasięg. Podczas aktualizacji systemu wyskoczył mi błąd i aktualizacja nie doszła do skutku. Podczas następnej próby aktualizacji wszystko poszło ok, lecz gdy uruchamiam komputer na nowo ciągle wyskakuje mi informacja, że są dostępne aktualizacje ... Service Pack 3 nie chce się zainstalować i od tamtej pory mam problemy z połączeniem z liveboxem, mianowicie podczas uruchamiania komputera bardzo długo szuka połączenia sieciowego i raz udaje się połączyć raz nie, jeśli się nie połączy robię "napraw" i wszystko jest ok, lecz gdy wchodzę do gry np. counter strike gdzie pingi są bardzo ważne w okienku wyskakiwało mi że gubię pakiety, więc poszperałem trochę w necie i szukałem co może być przyczyną lecz nie znalazłem, po wpisaniu w konsoli przykładowo "ping wp.pl /t połączenie jest lecz regularnie co któryś wiersz pisze "Upłynął limit czasu żądania"

szukałem innych przyczyn usterki, myślałem, że to może ram sprawdziłem obie kości jedna miała błąd wiec ja wyjąłem i dalej jest to samo ... Wymieniłem adapter WiFi na nowy i też nie pomogło, livebox jest raczej dobry ponieważ na drugim komputerze jest wszystko ok i na laptopie również. Sprawdziłem również inne wejścia USB i też nic ... Komputer się nie przegrzewa, system jest świeżo postawiony, jedyne co przychodzi mi do głowy to albo coś z moim komputerem (sprzętowo) albo ten adapter
Dane komputera:
Procesor: CPU Name Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Płyta główna: Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model G31M-S2L
Grafika: Video Adapter NVIDIA GeForce 9800 GT
RAM: Device Locator Slot 1
Part Number VR800D264L5/2G
Capacity 2048 MBytes
Memory Type DDR2 (PC2-6400)
Speed 400 MHz (DDR2 800)
Zasilacz: ProComp 500W
Proszę o pomoc

Opadają mi już ręce ;( RAM sprawdzałem jest 100% ok, chciałem sprawdzić komputer programem dds i niestety te ::::: dochodzą prawie do końca i stoi, zwiesza się komputer sprawdzałem pare razy i czekałem nawet 3 godziny i nic myszka stoi normalna zwiecha komputera. Proszę o pomoc, pomóżcie.