Problem z uruchomieniem systemu?

Wszystko co nie było zgodne z regulaminem forum
darkk00

Użytkownik

Problem z uruchomieniem systemu?

Post13 gru 2013, 19:49

Witam, mam następujący problem:
Podczas włącznia komputera pojawia mi się następujący komunikat:

Uruchamienie systemu nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzetu lub oprogramowania.

Jeżeli pliki systemu Windows 7 zostały uszkodzone lub niepoprawnie skonfigurowane, narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia może pomóc w zdiagnozowaniu lub rozwiązaniu problemu. Jeśli podczas uruchomienia wystąpiła przerwa w zasilaniu, wybierz opcję uruchom system Windows normalnie.
- uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane)
- uruchom system normalnie

Gdy wybieram pierwszą opcję to niby wyskakuje mi to narzedzie do naprawy systemu, niby coś się robi, ale w końcu wyskakuję ekran windows 7 i tylko jest kursor myszy którym mogę poruszać,
Natomiast uruchomienie systemu Windows normalnie staje w momęcie gy jest napis"uruchaminie systemu Windows", po czym po paru minutach wyskakuje blue screen na sekundę i następuje reset.

Nic w sumie nie robiłem na laptopie poprzedniego dnia, ale podłączyłem e-papierosa na ładowanie pod usb i wydaję mi się że tu może tkwić problem, że ta ładowarka coś uszkodziła.

Próbowałem naprawiać z konsoli odzyskiwania poprzez wciśnięcie klawisza f8 -> napraw komputer, ale nie udało się, próbowalem także naprawić z windowsa którego mam na usb, ale zawiesza się bo kursor ciągle "myśli", próbowałem także zainstalować na nowo windowsa ale tutaj też mi się zawiesza ciągle "myśli".

Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.

Dubelt :arrow: Śmietnik,
XMan.

• Reklama

Wróć do „Śmietnik”