Witam mam problem z komputerem a że jestem w tych kwestiach średnio doświadczoną osobą chciałbym się z wami z konsutlować. Otóż PC posiadam od 4 lat więc już jest po gwarancji. Sytuacja wygląda następująco komputer się resetuje mniej więcej po 2-4 godzinach użytkowania nie zależne od obciążenia czasami serfując po necie czasami w grze. Dziwne jest to że gdy się z resetuje robi to cały czas w kółko nawet do ekranu dosu nie wejdzie a znów się resetuje i aż trzeba wyłączyć PC i poczekać chwile i na nowo włączyć. I potem znów pochodzi jakiś czas.Myślałem że to wina przegrzania ale raczej nie sądze bo ostatnimi czasy często to kontroluje ponieważ jakiś rok temu karta graficzna się uszkodziła nie wiadomo jaka przyczyna czy przegrzania czy uszkodzenie fabryczne. Więc po tym wolałem dmuchać na zimne i wymieniłem z tyłu obudowy wiatrak i do boku dołożyłem dodatkowy wiatrak więc temp są wporządku. Dodatkowo zaobserwowałem jeszcze jeden problem że gdy gram lub serfuje po necie czasami ekran zgaśnie i po chwili wraca i to czasami jest 5-6 razy pod rząd albo gdy włącze ikone IE lub Mozilli to samo gaśnie wraca, lub wejde w mendżer urządzeń gaśnie i wraca. Nie wiem co robić ponieważ nie jestem aż tak obeznany aby mierzyć miernikiem napięcie czy coś w tym stylu. Proszę o pomoc jeżeli ktoś będzie miał jakiś pomysł.
Daje dodatkowo Specyfikacje PC + Temperatury
Temperatury mierzone w bez obciążenia. Z obciążeniem Far Cry 3 Grafika podbija do około 65-69 stopni i procesor core 2- tak do 60-62 reszta w normie
Zasilacz: chieftec 650w cft-650-14cs
Płyta Główna: Gigabyte EP35C-DS3R
Karta Graficzna : Sapphire Ati radeon 6870 1GB 256Mbit Lite
Ramy: Kingston 2x 2GB
Procesor: Intel Core 2Quad Q9400 2.66Ghz
Dysk Seagate 1T
// Dubel.
// Kosz.
// djarta
Problemy z PC