Chciałbym osoby znające się na rzeczy prosić o pomoc ponieważ ja niestety nie jestem aż tak wprawiony oraz zaawansowany jeśli chodzi o sprzęt komputerowy.. może opisze sytuacje.
3 miesiące temu wymieniałem sprzęt komputerowy. posiadam sys operacyjny win xp, 2 GB ramów ddr2, Karta graficzna GF 8800 GTS 512 MB z pamięcią ddr3 dysk twardy został z poprzedniego komputera Ata 80 GB ma około 8-10 lat. Wszystko było ok do chwili obecnej... wychodziło mi nagle z przeglądarki raportując o błędzie gdy miałem otwartych kilka zakładek... (działo się to nawet po formacie który myślałem że sprawę załatwi), grając w grę czasem pojawiały się dziwne kolory na ekranie w tym samym miejscu po czym albo blu screen i nagły restart albo z gry mi po prostu wychodziło - i to w jednym miejscu gdzie miał się włączyć film (wydawało mi się na początku że może coś z grafiką). Dwoiłem się i głowiłem... (mam 2 komputery) zamieniałem pamięć RAM, zmieniałem karte graficzną było to samo.. dopiero gdy zmieniłem dyski twarde Brat ma Sata 800GB wtedy problem zniknął przed zamianą dysku Dodam że instalując grę(fallout3 oryginał) wyskakiwał mi komunikat : błąd podczas instalacji : setup's. cab. file, w innym przypadku tworząc obraz płyty i instalująć miałem to samo z różnicą że plik cab jest uszkodzony... a najlepsze było to że zmieniając system operacyjny na win 7 wyskakiwał mi jeden i ten sam błąd... (xp instaluje się bez problemów) 0x80070570 dodatkowo w oknie pisało że nie ma pliku i instalator musi przerwać instalacje na końcu nr błędu... instalowałem 1 oryginał a ponad to załatwiłem z 2 innych źródeł... i to samo... błąd przy instalacji wyskakiwał mi w różnym zaawansowaniu czasem pod koniec czasem przy 4%.
Proszę byście po prostu zerknęli na test i potwierdzili moje obawy że na 99% jest to wina dysku... i czy zakupie nowego lepszy Sat??

z góry Wam dziękuję za pomoc

EDIT: przeczytałem że ta zaznaczona opcja speen coś tam zależy od napięcia... jednak jak brata dysk podłączalem problemy zniknęły..