ATI Eyefinity DisplayPort do DVI

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
freeman2004

Użytkownik

Post11 sty 2010, 07:05

Witam!

Zastanawiam się, gdzie w Polsce można kupić aktywną przejściówkę DP na DVI firmy SAPPHIRE?
http://www.hotfix.pl/news.php?readmore=2550

Od ponad miesiąca wszędzie głośno na ten temat, sporo informacji, jak to działa, film instruktażowy ... a w sklepach ZERO!
Starałem się uzyskać informację mailowo od przedstawiciela SAPPHIRE na Polskę, ale dwa razy mnie olali (wzorowy marketing!) ...
Może ktoś z Was forumowiczów lub autorzy portalu HOTFIX wiecie, czy ktoś w Polsce sprzedaje to urządzenie?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 10:40 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytuu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

ATI Eyefinity

Post11 sty 2010, 10:39

Nic a nic nie wiem na ten temat, news jest pisany na podstawie informacji prasowej Sapphire. Nigdzie nie znalazłem info nawet o cenie tego.

Są tylko inne rozwiązania:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

freeman2004

Użytkownik

Re: ATI Eyefinity DisplayPort do DVI

Post11 sty 2010, 11:34

Dzięki za odzew ...

Posiadam kartę ASUS EAH 5870 1GB (2xDVI/HDMI/DP) ... Zakupiłem taką przejściówkę HP w nadziei, że korzystając z technologii Eyefinity podłącze 3 monitory 19" (DVI-D) i zacznę pracować na desktopie (3 x 1280x1024) ... Niestety dopiero po zakupie dowiedziałem się, że w dotychczasowych kartach z procesorami ATI seria 5xxx wyposażonymi w wyjścia 2xDVI/HDMi/DP, trzeci monitor musi być podłączony do portu DP. Szkoda jednak, że porty w tych kartach, to zwykłe DP, a nie DP+ ... Zwykły port DP wymaga AKTYWNEJ przejściówki na DVI (układ elektroniczny w obudowie przejściówki zasilany dodatkowym przewodem z portu USB). ATI dość długo zwlekało z podaniem szczegółowych informacji na ten temat, ukrywając to DROBNE technologiczne niedociągnięcie. Tak więc na razie mam 3 monitory, które karta i system widzi, ale zgrupować w Eyefinity Group mogę tylko dwa z nich i na razie pracuję w trybie DualHead, do czego Eyefinity i nowy Radeon nie były mi potrzebne ... Pasywne przejściówki działają tylko na portach DP+, stąd moje zapytanie i poszukiwania AKTYWNYCH wersji takich przejściówek (np. SAPPHIRE) Mam nadzieję, że już niedługo skorzystam z trzeciego monitora ...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 sty 2010, 22:31

Niestety nie jestem w stanie pomóc.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”