Bezprzewodowa mysz i klawiatura
- samel15
Witam rozważam kupno myszy i klawiatury bezprzewodowej, w związku z tym chciałem się doradzić jakie najlepiej kupić. Oczywiście chciałbym aby były i dobre i nie drogie najlepiej ok.100 - 150 zł(o ile w tej cenie da się w ogóle kupić coś niezłego). Optymalnie dla mnie byłoby gdyby miały zasięg ok. 5m ,można byłoby ich używać na drewnianym stole(mysz) żeby nie trzeba było ich zbyt często ładować no i co też bardzo ważne żeby nie miały widocznych opóźnień.
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
- seba86mu
Z myszek bezprzewodowych mogę polecić Ci:
=> Logitech M515 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(pierwsza aukcja z ceną 119 zł. + kurier gratis jest naprawdę okazyjna)
Porządnie wykonana; żadnych opóźnień, ani zakłóceń w komunikacji (bark efektu wybudzania); nie za lekka, nie za ciężka; praktyczna rolka w dwoma trybami pracy; baterie trzymają już cztery miesiące - tyle ją mam.
Według producenta wytrzymują około dwóch lat, a przynajmniej ponad rok - zobaczymy.
Jeżeli chodzi o klawiaturę, to mogę polecić Logitech K750 Solar z ogniwami fotowoltaicznymi:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Klawiatura posiada akumulatorek, który ładowany jest poprzez ogniwa fotowoltaiczne, przez co nie musisz wymieniać w klawiaturze baterii. Klawiatura jest warta swej ceny, jednak ta wykracza nieco poza 150 zł.
P.S.
Chcesz cały zestaw w tej cenie czy każde z osobna do tej kwoty ?
=> Logitech M515 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(pierwsza aukcja z ceną 119 zł. + kurier gratis jest naprawdę okazyjna)
Porządnie wykonana; żadnych opóźnień, ani zakłóceń w komunikacji (bark efektu wybudzania); nie za lekka, nie za ciężka; praktyczna rolka w dwoma trybami pracy; baterie trzymają już cztery miesiące - tyle ją mam.
Według producenta wytrzymują około dwóch lat, a przynajmniej ponad rok - zobaczymy.
Jeżeli chodzi o klawiaturę, to mogę polecić Logitech K750 Solar z ogniwami fotowoltaicznymi:
Klawiatura posiada akumulatorek, który ładowany jest poprzez ogniwa fotowoltaiczne, przez co nie musisz wymieniać w klawiaturze baterii. Klawiatura jest warta swej ceny, jednak ta wykracza nieco poza 150 zł.
P.S.
samel15 pisze: Oczywiście chciałbym aby były i dobre i nie drogie najlepiej ok.100 - 150 zł
- samel15
Mysz mi się bardzo podoba myślę że była by ok mam nadzieję tylko że nie jest bardzo mała nie lubię małych myszek.
Mam jednak pytanie co do tej klawiatury, czy można jej używać w mocno zacienionych pomieszczeniach bo do właśnie takiego mi jej potrzeba.
Szczerze mówiąc to myślałem że zmieszczą się w tej kwocie oba produkty, a to z powodu sprzedawcy w sklepie, który zapewniał mnie, że dobrej jakości zestaw (myszka+klawiatura) można śmiało kupić za 100zł. Osobiście nie byłem zorientowany nigdzie indziej. Teraz widzę jednak że cena wyniesie mnie do 300 zł.
Dodam jeszcze że potrzebuje ich nie tyle do laptopa co do PC, pewnie będą służyć głównie do gier.
Mam jednak pytanie co do tej klawiatury, czy można jej używać w mocno zacienionych pomieszczeniach bo do właśnie takiego mi jej potrzeba.
Szczerze mówiąc to myślałem że zmieszczą się w tej kwocie oba produkty, a to z powodu sprzedawcy w sklepie, który zapewniał mnie, że dobrej jakości zestaw (myszka+klawiatura) można śmiało kupić za 100zł. Osobiście nie byłem zorientowany nigdzie indziej. Teraz widzę jednak że cena wyniesie mnie do 300 zł.
Dodam jeszcze że potrzebuje ich nie tyle do laptopa co do PC, pewnie będą służyć głównie do gier.
- seba86mu
samel15 pisze:Mysz mi się bardzo podoba myślę że była by ok mam nadzieję tylko że nie jest bardzo mała nie lubię małych myszek.
Mysz Logitech M515 nie jest mała. Bardzo dobrze "siedzi" w dłoni, ma odpowiednią wagę.
Szerokość: 60 mm
Długość: 115 mm
Wysokość: 38 mm
Przyznam, że pracuje mi się nią dużo lepiej, niż poprzedniczką, dużo droższą Razer Orochi, która niestety bardzo żarła baterie i potrafiła zrywać połączenie Bluetooth, dlatego zmieniłem ją na M515 i nie żałuję.
Logitech M515 jest naprawdę warta swej ceny, tym bardziej 119 zł., gdy jej cena rynkowa, to około 160 zł.
samel15 pisze:Mam jednak pytanie co do tej klawiatury, czy można jej używać w mocno zacienionych pomieszczeniach bo do właśnie takiego mi jej potrzeba.
Akumulator klawiatury wystarcza na około 2 miesiące pracy w całkowitych ciemnościach, jednak dobrze byłoby, aby co jakiś czas miała dostęp do światła (słonecznego lub sztucznego z lampy), wtedy podładowałaby na bieżąco swoje zasoby energii.
Jeżeli jednak stanowisko z komputerem masz w zacienionym miejscu (daleko od okna), to z czasem mógłbyś mieć problem.
Dla przykładu ja biurko z komputerem mam obok okna i od sześciu miesięcy (odkąd mam klawiaturę) poziom akumulatora, to 100%.
- samel15
Akumulator klawiatury wystarcza na około 2 miesiące pracy w całkowitych ciemnościach, jednak dobrze byłoby, aby co jakiś czas miała dostęp do światła (słonecznego lub sztucznego z lampy), wtedy podładowałaby na bieżąco swoje zasoby energii.
Jeżeli jednak stanowisko z komputerem masz w zacienionym miejscu (daleko od okna), to z czasem mógłbyś mieć problem.
Tzn skoro może pobierać światło również z lampy (o czym nie wiedziałem) to ok, chodzi o to że najprawdopodobniej będzie używana, że tak powiem w piwnicy, okna są ale na poziomie gruntu i pod zadaszeniem balkonu, dlatego nie ma tam zbyt wiele światła słonecznego. W każdym razie zestaw mi się bardzo podoba i dziękuję za propozycje teraz pozostaje mi jedynie kwestia finansowa

- seba86mu
Jeżeli zamierzasz korzystać z klawiatury w piwnicy, gdzie jednak dostęp do naturalnego światła jest zerowy przestrzegłbym Cię przed zakupem klawiatury z ogniwami fotowoltaicznymi.
Prawda jest taka, że Logitech K750 Solar zdecydowanie lepiej przyswaja światło naturalne, dzienne, co wiem z własnych obserwacji.
Chyba, że w piwnicy masz naprawdę dobre sztuczne oświetlenie i nie korzystasz wyłącznie z małej biurkowej lampki, bo taka może być niewystarczająca.
Z innych klawiatur Wireless, tym razem na baterie / akumulatorki, bo te w Twoim wypadku będą chyba pewniejsze, zwróć uwagę na trochę tańszą:
=> Logitech K350 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(według producenta klawiatura na baterii wytrzymuje nawet do 3 lat):
Prawda jest taka, że Logitech K750 Solar zdecydowanie lepiej przyswaja światło naturalne, dzienne, co wiem z własnych obserwacji.
Chyba, że w piwnicy masz naprawdę dobre sztuczne oświetlenie i nie korzystasz wyłącznie z małej biurkowej lampki, bo taka może być niewystarczająca.
Z innych klawiatur Wireless, tym razem na baterie / akumulatorki, bo te w Twoim wypadku będą chyba pewniejsze, zwróć uwagę na trochę tańszą:
=> Logitech K350 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(według producenta klawiatura na baterii wytrzymuje nawet do 3 lat):
-
- Reklama