Błąd z procesorem Intel pentium 4 2.8 ghz
-
Witam wszystkich dobra to od początku ostatnio gdy wyjalem radiator wyszedł z nim także procesor Intel pentium 4 na socket 478 B włożyłem go ponownie lecz już przestał działać na monitorze pisze tryb oszczędzania energii i czarny ekran nie wiem o co chodzi. Kupiłem procka 2.8 GHz włożyłem go posmarowalem pastą przykrycilem chodzenie i nadal ten sam problem nie rozumiem już.. Więc liczę na waszą pomoc
- seba86mu
Być może coś z kartą graficzną lub zasilaczem.
Musisz podmienić i sprawdzić.
Musisz podmienić i sprawdzić.
-
Właśnie przed chwilą zmieniłem zasilacz i kartę graficzną niestety nadal to samo zapomniałem dodać że słychać jakieś dźwięki 2 takie dłuższe i z 4 lub 3 krótkie
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Może przysłuchaj się dokładnie ile dzwięków i jakie, są to dzwięki biosu , masz płyte z tego co widziałem Fujitsu D1527 która posiada chyba phoenix bios.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Tak dokładnie na początku z napędu optycznego słychać 3 dźwięki pauza 2 takie krótkie
A bez napędu1 kkrótki dźwięk tak jakby wszystko było w porządku
Przepraszam za jakiekolwiek błędy pisze z telefonu
A bez napędu1 kkrótki dźwięk tak jakby wszystko było w porządku
Przepraszam za jakiekolwiek błędy pisze z telefonu
- leon1956
Witam .
Sprawdź gniazdo procesora . Może przy powyższej operacji styki w gnieździe procesora uległy np. wygięciu , przesunięciu .
Jeżeli tak to można spróbować delikatnie je naprostować . Raz mi też coś takiego się przytrafiło .
TheLunatykPL pisze:gdy wyjalem radiator wyszedł z nim także procesor Intel pentium
Sprawdź gniazdo procesora . Może przy powyższej operacji styki w gnieździe procesora uległy np. wygięciu , przesunięciu .
Jeżeli tak to można spróbować delikatnie je naprostować . Raz mi też coś takiego się przytrafiło .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Chodzi ci o piny? Czy o socket? Bo jak chodzi o piny to wszystko jest w porządku bo założyłem nowy procek.
- LupeR
Podaj specyfikacje komputera (Zasilacz, płyta główna, procesor, karta graficzna, pamięć RAM)
Sprawdzałeś czy poprzedni procek ma wszystkie piny? (mógł zostać w gnieździe).
Zmieniając zasilacz podpiąłeś wszystkie kable?
Możesz spróbować zidentyfikować sygnał dźwiękowy BIOS'u -> http://www.hotfix.pl/dzwieki-biosu-a9.htm
Może zresetuj BIOS?
Sprawdzałeś czy poprzedni procek ma wszystkie piny? (mógł zostać w gnieździe).
Zmieniając zasilacz podpiąłeś wszystkie kable?
Możesz spróbować zidentyfikować sygnał dźwiękowy BIOS'u -> http://www.hotfix.pl/dzwieki-biosu-a9.htm
Może zresetuj BIOS?
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Reset biosu nie próbowałem ale na intel Celeron 1.6 GHz płyta odpila, co dziwne ponieważ na 2.4 GHz wcześniej działała a teraz nie chciała
Tylko zaktualizować bios i procek powinien zadziałać. Jak będę miał jakiś inny problem z aktualizacją biosu to napiszę, to dzięki wam wszystkim za pomoc pozdrawiam

-
- Reklama