Witam wszystkich,
Mam problem z kontrolerem MIDI USB Vestax VCI-100.
Na jednym moim PC (z Windows 7 64-bit Home Premium) jest wykrywany prawidłowo (bez żadnych zewnętrznych driverów - bo takich nie ma) z nazwy i modelu w sekcji 'Kontrolery dźwięku, wideo i gier' i działa prawidłowo, a na drugim (nowszym, z płytą główną Gigabyte GA-B85M-D3 v.2 i również z Windows 7 64-bit Home Premium) po podłączeniu wyskakuje komunikat o zainstalowaniu nowego urządzenia USB jako 'Unkown device' i tym samym kontroler jest niezdatny do użycia w programach audio (FL Studio, TraktorDJ itd).
Stawiałem dwa razy system i wciąż to samo.
Podłączałem kontroler jako pierwszy, przed instalacją interfejsu audio USB - bez rezultatu.
Próbowałem też metody ze zmienną systemową i usunięciem pliku INFCACHE.1
Inne urządzenia USB instalowane są bez problemu (interfejs audio USB, klawiatura, mysz, pendrive).
Zastanawiam się czy dałoby się wykorzystać fakt, że na jednym komputerze z tym samym systemem operacyjnym kontroler wykrywany jest prawidłowo (skopiować sterownik, albo wpis w jakimś sterowniku?).
Na liście w zakładce 'Szczegóły sterownika' prawidłowo wykrytego Vestaxa na starym PC widnieje m.in. plik USBAUDIO.sys (System32\drivers), którego w ogóle nie było na nowym PC.
Skopiowałem go licząc, że ręcznie naprowadzę na niego przez 'Aktualizuj sterownik', oczywiście nic z tego.
Macie jeszcze jakiś pomysł?
Z góry wielkie dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam
Brak wykrycia kontrolera MIDI USB Vestax VCI-100
-
- XMan
Gigabyte GA-B85M-D3 v.2
Nie widzę takiej płyty, jedynie podobne ?
Zainstaluj CPU-Z
i wrzuć screena z zakładki Mainboard.
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli się już trochę znasz to proponuję podłączenie urządzenia i ponowną instalację
odpowiednich sterowników do płyty głównej tzw. Chipset.
Po instalacji uruchom ponownie komputer...
-
Dzięki za odzew.
W nazwie płyty zjadło 'h' na końcu - Gigabyte GA-B85M-D3h (v.2)
Podłączyłem kontroler i zainstalowałem ponownie sterowniki chipsetu.
Bez efektu.
W nazwie płyty zjadło 'h' na końcu - Gigabyte GA-B85M-D3h (v.2)
Podłączyłem kontroler i zainstalowałem ponownie sterowniki chipsetu.
Bez efektu.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Instalowałeś wszystko z tej strony? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama