Witam
chciałbym pograć w najnowsze gry takie jak Call of Duty: Advanced Warfarew bez zacięć i innych problemów . Mój PC przedstawia się następująco :
Typ procesora: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 GHz(S775)
Nazwa płyty głównej: Asus P5E Intel X38
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST
Pamięć: GeilDual Black Dragon 2X2GB DDR2 800 MHz CL4
Zasilacz: Corsair CMPSU-520HXEU -520W
Dyski : Dysk nr 1 - WDC WD1001FALS-55J7B0 (931 GB)
Dysk nr 2 - ST3500320NS (465 GB)
Czy dokupienie pamięci na przykład takiej samej co mam czyli: GeilDual Black Dragon 2X2GB DDR2 800 MHz CL4 do tego kompa będzie miało wpływ na polepszenie optymalizacji do gier. I czy to się w ogóle opłaca ? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Czy dodanie 4 GB pamieci coś pomoże ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Ciężko powiedzieć bo i procek troche słabo , w wymaganiach minimalnych coda jest Intel CoreTM i3-530 a twój jest porównywalny na oko do niego wiec minimalnie się łapiesz , dodatkowo w wymaganiach jest 6gb ramu ty masz 4, sama płynnośc może sie polepszyć ale czy o wiele.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- LupeR
Jeśli chodzi o tą konkretną grę to minimum 6GB musi być aby chodziła w miarę płynnie i tu nie ma zmiłuj
Na 4 GB RAM nawet Fix-y nie pomagają i gra działa koszmarnie, myślę że dokupienie pamięci 2 lub 4 GB może znacząco wpłynąć na płynność tej gry(jeśli spełnia się chociaż minimalne wymagania co do reszty) i innych pamięciożernych tytułów, ale reszta gier zostanie bez zmian i tu nie doświadczysz żadnej różnicy.

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama