witam mam pytanie nagrałem sobie film na płytę dvd ale zapomniałem drugi film dodać i tu pytanie jeżeli jest już coś na tej płycie czy jest jakiś sposób żeby coś tam dodać albo jak nie będzie można to czy można wymazać wszystko co jest na tej płycie i wypalić na nowo chodziłoby mi o jakiś program.
dzięki i proszę o pomoc
Czy na płytę z zapisanymi danym można coś dopisać?
-
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 22:53 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
menacha
- mint1991
- Kontaktowanie:
pomocy
Proszę pisać tematy tak, aby nawiązywały do problemu
Jeżeli sesja na płycie nie została zamknięta to możesz tam dobrać co chcesz o ile się zmieści.
Jeżeli posiadasz płytę DVD-RW bądź CD-RW to możesz wymazać wszystko z płyty i nagrać ponownie, jeżeli masz zwykłą płytkę to nie możesz wymazać zapisanych na niej danych.
Jakiego programu użyłeś do nagrania płyty?
Jeżeli sesja na płycie nie została zamknięta to możesz tam dobrać co chcesz o ile się zmieści.
Jeżeli posiadasz płytę DVD-RW bądź CD-RW to możesz wymazać wszystko z płyty i nagrać ponownie, jeżeli masz zwykłą płytkę to nie możesz wymazać zapisanych na niej danych.
Jakiego programu użyłeś do nagrania płyty?
-
ashampo burning i nagrałem to na płyte dvd+r i tez mam nagrane na dvd-r i jak bym mógł wyczyscic dane żeby jeszcze raz nagrać.
menacha
-
Tej płyty nie możesz wymazać, bo to jest DVD-R/+R, a nie DVD RW, więc tak jak mówi mint1991- jeśli płyta była nagrana początkowo w wielosesji to możesz do niej dograć, a jeśli nie to nie.
- rokko
- Kontaktowanie:
Dokładnie tak jak poprzednicy napisali, z tym jeszcze że można taką płytę przygotować w formacie UDF, wtedy to nie będzie problemu z dograniem danych na nią, natomiast mogą być problemy w odczycie na innych komputerach. Aby mieć 99% pewność, że zawartość płyty odtworzy się na innych hostach lepiej zastosować metodę wielosesyjnego zapisu.
Aplikacja która potrafi zapisywać na płytach UDF to na przykład znane InCD.
Aplikacja która potrafi zapisywać na płytach UDF to na przykład znane InCD.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama