Ten zestaw raczej pod oc jest a ja nie bede robil ... OC procesor z odblokowanym mnożnikiem i do tego mobo na P67, które i tak ma słabą sekcję zasilania.
-- 15 lip 2012, 10:46 --
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A moze ten zestaw bedzie lepszy bez OC > ?
-- 15 lip 2012, 10:48 --
Jak byscie mieli wybierac pomiedzy tymi 2 ? to ktory ? BEZ OC
1.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy ten zestaw jest dobry do gier ?
- seba86mu
Czy ten zestaw jest dobry do gier ?
mucha97 pisze:Ten zestaw raczej pod oc jest a ja nie bede robil ... OC procesor z odblokowanym mnożnikiem i do tego mobo na P67, które i tak ma słabą sekcję zasilania.
Cóż z tego, że jest pod OC, jak bez stosowania OC jest dużo wydajniejszy od Tych, które podajesz Ty.
Widzę, że Ty cały czas szukasz dziury w całym i wydaje mi się, że działasz na dwa fronty.
Tutaj pytasz o zestaw, a na innym forum pytasz czy może taki być i podrzucasz tutaj zestawy zaproponowane tam.
mucha97 pisze:Jak byscie mieli wybierac pomiedzy tymi 2 ? to ktory ? BEZ OC
1.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podajesz zestawy, które nie dość, że są mniej wydajne od tego, który podałem ja (który Ty nazywasz, że jest pod OC), a do tego są droższe:
=> słabszy procesor
=> słabszy dysk twardy (proponowałem dysk z serii Caviar Black, Ty zaś we
wszystkich zestawach masz Caviar Blue z technologiami sprzed 10 lat)
=> na co Ci 8 GB pamięci RAM za 190 zł. ? Będziesz się chwalił przed kolegami ? W każdej chwili, gdy za 3 lata będzie wymagane 8 GB pamięci możesz sobie dokupić drugi zestaw 2x 4GB za 80 zł. i będziesz miał 8 GB.
=> myślisz, że jak będziesz miał kartę graficzną z 3 GB pamięci, to gry będą szybciej działały ? Mylisz się.
Proponowana przeze mnie MSI HD 7870 OC TwonFrozr 3 zjada tego HD 7950 3GB w niejednej grze na śniadanie.
Tą różnicę, którą chcesz dopłacić do pamięci RAM (8GB za 190 zł.) i karty graficznej (HD 7950 3GB) dołóż lepiej do lepszego procesora i dysku twardego. Te podzespoły mogą wpłynąć na zauważalną wydajność.
Zresztą rób co chcesz. Twoje pieniądze.
mucha97 pisze: i do tego mobo na P67, które i tak ma słabą sekcję zasilania.
I co wobec tego ? Co wiesz na temat sekcji zasilania procesora ?
Przecież podobno nie będziesz robił OC, więc po co Ci "mocna" sekcja zasilania ?
Moja cierpliwość w tym temacie powoli się kończy.
-
- Reklama